Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, "Ben hayatım boyunca cemaat ile hiç ittifak yapmadım" dedi.

Yerel seçimler öncesi Denizli'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, toplantıda yaptığı açıklamalarla Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Parti binasındaki basın toplantısına, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in yanı sıra CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP İlçe Başkanları Osman Tabu ile Ömer Yurtseven, CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay ve çok sayıda partili katıldı.

"MONTAJIN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR"

Son zamanlarda çıkan ses kayıtlarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Her taraftan kokular geliyor. Başbakan oğluyla ilgili tapelerin montaj olduğunu söylüyor. Montajın ne demek olduğunu bilmiyor Başbakan. Montaj olduğunu söylüyor ancak seslerin kendisine ait olduğunu inkar etmiyor. Gizli olan telefonların da dinlendiğini söylemiştir. Telefon görüşmeleri her şeyi açıklıyor. Türkiye'deki siyasi iktidar meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu iktidarın toplumun sorunlarını çözmek için değil, kendileri için çalıştığı görülmüştür" dedi.

Türkiye'de yargının tarafsızlığını ve yansızlığını yitirdiğini iddia eden Keskin, şunları söyledi:

"Yargı AKP'nin arka bahçesi haline gelmiştir. Artık yargından çıkacak kararlar insanların vicdanlarını rahatlatan kararlar olmayacaktır. Türkiye'nin demokratik bir depreme ihtiyacı var, restorasyona ihtiyacı var. Bunu iyi düşünmek lazım. İmanla hırsızlık bir arada olmaz. Vatandaşlar bunu düşünerek oy kullanmalı. Yurttaşlar bu kadar hırsızlığa rağmen yine oy verirlerse AKP'nin günahlarına ortak olacaklardır. Kendilerinin ve çocuklarının geleceği için daha dikkatli oy kullanmaları gerekir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli olarak kendisine komplo kurulduğunu söylediğini kaydeden Keskin, "Ben Başbakana komplo kurulduğu kanaatinde değilim. O Başbakanın tezi. Allah'a inandığım kadar Tayyip Erdoğan'ın hırsızlık yaptığına inanıyorum. Başbakan bu konuşmaların kendilerine ait olmadığını söyleyemediği için montaj diyor. O zaman resmi kayıtları ortaya çıkarsın. O saatlerde Konya'daydım, diyor sadece'" diye konuştu.

"CEMAATLERLE, TARİKATLARLA RESMİ İLİŞKİMİZ YOK"

Cemaatin seçimlerde CHP'yi destekleyeceği ile ilgili iddialara da cevap veren Keskin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben hayatım boyunca cemaat ile hiç ittifak yapmadım. Hatta her zaman cemaatin hışmına uğrayan bir adamım. Refah döneminde Cumhuriyet'in temel değerlerine saldırınca biz karşı çıktık, 'kavgacı adam' dediler bize. Oysa hiç kavga etmedim. Cemaatle hiçbir resmi bağlantımız yok. Düne kadar Fethullah Hoca referandumda, 'Ölüler bile kalksın oy kullansın' derken Başbakan teşekkür ediyordu. Cemaatten şikayet etmemesi gereken tek kişi Başbakandır. Bizim cemaat ve tarikatlarla resmi bir ilişkimiz yok ancak cemaatler kurtuluşu bizde görüyorlarsa ona da saygı duyarız."