Ateşin ortaya çıktığı günden itibaren yangın sorunu insanlar için oldukça ciddi sonuçları beraberinde getirmektedir. Ateşin, bulunduğu yerde kontrolsüz olarak büyümesi sonucunda kendini gösterecek olan sonuçlar çoğu zaman tahmin edilenden ciddi olabilmektedir. Yangın, ne zaman ortaya çıkacağı bilinmeyen büyük bir sorundur. Bu aşamada Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri devreye girerek insanların yapılarında en iyi çözümlerin elde edilmesini sağlıyor.

Hem açık hem de kapalı alanlarda ortaya çıkabilen yangın, beraberinde can ve mal kayıplarını da getirebilmektedir. Bundan dolayı insanların yalnızca yangının ortaya çıkmaması adına gerekli adımları atması yetmeyecektir. Aynı zamanda olası yangın durumunda mümkün olan en kısa süre içerisinde söndürülmesi için de gerekli önlemler alınmalıdır. Önceki dönemlerde söz konusu yangın söndürme olduğu zaman ilk olarak akla köpüklü yangın söndürme sistemleri geliyordu. Bundan dolayı da konu hakkında araştırma yapan kişiler araştırmalarını çok derine indirmeden yapıyorlardı. Ve bunun sonucunda elde ettikleri bilgiler son derece yüzeysel oluyordu. Zamanın ilerlemesi ile beraber artık yangının çıktığı alanda en kısa sürede etki edecek sistemin seçilmesinin önemi ciddi anlamda artış göstermeye başladı. Dolayısıyla başarılı bir şekilde yangın sisteminin seçilebilmesi adına ilk aşamada mutlaka sistemin kullanılacağı alan ile alakalı gerekli bilgiler elde edilmelidir. Böylece olası bir yangın durumunda can ve mal güvenliği ile alakalı en başarılı adımların atılması mümkün hale gelmektedir.

Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Birçok kişinin yangın söndürme sistemleri ile alakalı araştırmalarında kendine ilk sırada yer bulmayı başaran köpüklü yangın söndürme sistemleri ağırlıklı olarak endüstriyel alanlar için tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise endüstriyel alanlarda patlayıcı ve yanıcı maddelerin çok sık kullanılmasıdır. Dolayısıyla bu maddelerin yanması durumunda yangının su ile söndürülmesi gibi bir durum ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Başta petrol rafineleri olmak üzere kablo ve tesisat galerileri, yat limanları, boya fabrikaları, uçak hangarları, kimya fabrikaları, katı malzeme depoları, gemi makine daireleri ile kargo alanları, motor test odaları ve jeneratörlerin bulundukları yerlerde köpüklü yangın söndürme sistemleri en iyi sonuçların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nerelerde Kullanılmaktadır?

Yangının başladığı alanda bulunan ekipmanların zarar görmemesi, genel olarak insanların en fazla istedikleri şeylerden biri olarak ön plana çıkmakta. Aynı zamanda bu ekipmanlar söndürülürken yanlış sistemin tercih edilmesi demek, hem yangının büyümesi hem de ekipmanların ciddi anlamda zarar görmesi anlamına gelebilmektedir. Böylesi olumsuz durumların ortaya çıkmasını engellemek adına ise FM 200 yangın söndürme sistemi ve Novec 1230 yangın söndürme sistemi gibi gazlı yangın söndürme sistemleri tercih edilmelidir. Bu tarzdaki yangın söndürme sistemlerinin en büyük özelliklerinden bir tanesi, kullanımları durumunda ekipmanlara herhangi bir şekilde zarar verilmemesidir.

Bununla beraber kimi gazlı yangın söndürme sistemleri ile gerekli çalışmanın yapılmasından sonra temizlik de gerekmemektedir. İçeriğinde temiz maddelerin kullanılmakta olduğu gazlı yangın söndürme sistemleri aynı zamanda çevre için de son derece büyük bir öneme sahiptir.

Günümüzde Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri bünyesinde sunulmakta olan gazlı yangı söndürme sistemleri başta sistem odaları olmak üzere sergi salonları, müzeler, kıymetli arşiv odaları, UPS odaları, kimya laboratuarları ve yanıcı sıvı depolama alanları için ideal olarak görülen sistemlerden bir tanesidir. Başarılı bir şekilde yapılacak olan incelemeler ile beraber bölgenin yangının ortaya çıkmasından dolayı kendini gösterecek can ve mal kaynaklı olumsuz sonuçlardan korunması daha mümkün hale gelecektir.