Yangın Söndürme Sistemleri, olası yangın riskine karşı önlem almayı sağlayan ve anında müdahaleyi kolaylaştıran manuel veya otomatik cihaz ya da araçlara verilen bir isimdir. Yangın her an, her noktada meydana gelebilecek, can ve mal kaybına neden olabilen bir afettir. Yaşam alanları ve işyerlerinde Yangın Yönetmeliği esas alınarak farklı sistemlerden en az biri kullanılmalıdır.

İlerleyen teknoloji ile birlikte yangın söndürme sistemleri de gelişmekte, artık daha güvenilir ve akıllı çözümler üretilebilmektedir. Bu sistemlerden birini tercih ederek, yangına karşı daha güvende olabilirsiniz. Mühendislik ve yangın söndürme sistemi firması seçerken, önerilen sistemlerin uluslararası standartlara uygun ve onaylanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

FM 200 Yangın Söndürme Sistemi

Bilindiği gibi yangın söndürme işlemi suyla, gazla ve köpükle yapılabilmektedir. Ancak köpüklü yangın söndürme günümüze göre eski bir sistemdir. Su ile yangın söndürme de, sadece belirli noktalarda işe yarayabilir. Ancak elektronik donanımların bulunduğu yerlerde su kullanımı cihazların zarar görmesine neden olmaktadır.

İleri teknolojiye sahip bir yangın güvenliği sağlamak için FM 200 gibi sistemlerden yararlanabilirsiniz. FM 200 yangın söndürme sisteminde su veya köpük yerine gazlardan yararlanılır. Kokusuz ve renksiz gazlar yangının büyümesine neden olan kimyasal reaksiyon zincirlerini kırar. Isıyı belirli bir alana hapsederek yayılmasını önler ve kısa sürede alevleri ortadan kaldırır.

Novec 1230 Yangın Söndürme Sistemi

Novec 1230, renksiz ve kokusuz gaz bileşenleri kullanan ve insan sağlığına zararlı içerik taşımayan yangın söndürme sistemlerinden biridir. İnsan kalabalığının yoğun olduğu konut veya iş yerlerinde bu sistem güvenle kullanılabilir. Santraller, veri işleme merkezleri, jeneratör alanları, kapalı devre güvenlik odaları, gemiler ve bilgi işlem merkezleri bu sistemin yaygın olarak kullanıldığı yerler arasındadır.

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri

Novec 1230FM 200 gibi yangın söndürme sistemleri akıllı ve pratik çözümler arasındadır. İnsan sağlığı ve mal güvenliği de göz önünde bulundurularak, gelişmiş teknolojiye sahip çözümlerden sizler de yararlanabilirsiniz.

Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri

Deka Mühendislik, faaliyet gösterdiği alanda ürettiği yenilikçi çözümlerle ön plana çıkan kuruluşların başında gelmektedir. Profesyonel kadrosu yangın önlemi alınacak yapıyı inceler ve sizlere en uygun sistem önerisinde bulunur. Sistem kurulumu sonrası bilgilendirme ve düzenli bakım faaliyetleri Deka Mühendislik tarafından yerine getirilir. Uluslararası standartlarda, onaylı sistemler için Deka Mühendislik ’ten bilgi alabilirsiniz.