Manisa'da yanan araçta sıkışan sürücü alevlerin arasından kurtarıldı.
Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Avşar köyü yakınlarında, İzmir’den Afyonkarahisar’a deri taşıyan Aydın Bıçaksız yönetimindeki 55 UE 833 plakalı kamyon Avşar köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi ve yanmaya başladı. Yanan araç içerisinde sıkışan yaralı sürücüyü kaza yerinin yakınında bulunan bir restoran işletmecisi Fahri Kuran kurtardı. Yanan araçta ayağı sıkıştığı için çıkamayan sürücüyü kıyafetlerinden çekerek dışarı çıkaran Fahri Kuran’da kafasından hafif bir şekilde yanarak yaralandı.
Sürücü Aydın Bıçaksız’ı yanan kamyondan kurtaran Fahri Kuran, “Bir anda büyük bir gürültü duyup yola doğru koştum. Devrilen kamyonun alev aldığını gördüm ve yanına yanaştım. Sürücünün içeride sıkıştığını fark edince onu çekmeye çalıştım. Ancak ayağı sıkışmıştı. Ona sen ayağını çek ben de seni çekerim dedim. O ayağını çekti ben de onu kıyafetlerinden çekerek dışarı çıkardım. Sonra araç tamamen alev aldı. Ben de kafamdan hafif yanarak yaralandım” şeklinde konuştu.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yanan kamyon söndürülürken araç küle döndü. Bölgeye intikal eden 112 acil servis ekiplerince Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı sürücünün hayati tehlikesinin bulunmadığı, sürücüyü kurtaran şahsın durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.
Kaza sonrası E-96 Karayolu Salihli istikameti trafiğe kapanırken, uzun araç konvoyları oluştu. Kazayla ilgili olarak jandarma ekiplerinin soruşturma başlattığı öğrenildi.