İZMİR (CİHAN)- Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı Bozyaka İlköğretim Okulu tarafından "Yöresel Lezzetler Yemek Şenliği" düzenledi. Öğrenci ve velileri tarafından yapılan 90 çeşit yemek, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Dört kategorinin birincileri ise plaketle ödüllendirildi. Yarışmanın misafirlerinin başında ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay vardı. Öğrencilerin alkışlarıyla alana giren Günay'a AK Parti Milletvekili İbrahim Hasgür, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragip Üye, milletvekili adayı İlknur Denizli, Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ve Okul Müdürü Murat Çelen eşlik etti.
Törende Bakan Günay'a, Bosna Hersek sürprizi yapıldı. Sırpların katliamı sırasında 4 yaşında olan ve şu anda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrenim gören Vasfiye Safinç, efsanevi liderleri merhum Aliya İzzetbegoviç'in karakalem bir resmini hediye etti. Günay'ın, o dönemlerde bakan olmamasına rağmen Bosna Hersek'e açık destek verdiğini ve bunu da babasından birebir öğrendiğini aktaran Safinç, Osmanlı torunu oldukların ve bununla övündüklerini belirterek teşekkür etti. İzzetbegoviç'in çok iyi bir dostu olduğunu ve onu hiçbir zaman unutmayacağını söyleyen Bakan Günay ise, "Allah, hiçbir millete böyle bir acı bir daha yaşatmasın." diye dua etti.
Yamanlar Eğitim Kurumları'nın, öğrencilerinin gelişimini sağlamak için kültür, spor ve sanat alanında son derece önemli etkinlikler düzenlediğine dikkat çeken Bakan Ertuğrul Günay, "Bunları hepimiz dikkatle ve takdirle izliyoruz. Yerel lezzetlerin biraraya getirildiği bu etkinlik de İzmirimiz için özel bir anlam taşıyor, çünkü Ege Bölgesi, mutfak kültürü açısından çok zengin ve biz bu zenginliği dünyaya tanıtmayı istiyoruz. Mutfak kültürünü özel bir sunum parçası haline getirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede sivil toplum örgütleri ve üniversiteler aracılığıyla mutfak kültürümüzün tanıtılması için hep birlikte seferberlik başlatacağız." dedi. Bakan Günay, daha sonra yemek stantlarını gezerek yiyeceklerden tattı.
Yarışma sonunda dört kategorinin birincileri şöyle belirlendi: Sebze dalında Ayşe Çimen, et dalında Gaye Balta, hamurişinde Derya Demir ve görsel sunumda Bahar Akyol. CİHAN