Antalya'nın Alanya ilçesinde, yamaç paraşütü pilotu ve eğitmeni Mehmet Yeşil (38), kalkış için hazırlanan bir arkadaşına yardım ettiği sırada dengesini kaybederek uçuruma yuvarlandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Yassıtepe mevkiinde meydana geldi. Yamaç paraşütü pilotu ve eğitmeni Mehmet Yeşil (38), havalanan bir başka arkadaşını iterken dengesini kaybederek, çalılık ve kayalık alandan 70 metre yuvarlanıp, uçurumda dikenli çalıların arasında asılı kaldı.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye kurtarma timi, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patika yollarda itfaiye ekipleri, kimi zaman kaya parçaları nedeniyle zor anlar yaşadı. Mehmet Yeşil'in bulunduğu alana güçlükle inen itfaiye ekipleri, dikenli çalıları ve kendilerine engel olan ağaç dallarını elektrikli testereyle kesti.
İlk müdahalesi asılı kaldığı yerde yapılan Yeşil, daha sonra halat yardımıyla itfaiye ve çalışma arkadaşları tarafından uçurumdan yukarıya taşındı. Firmaya ait bir cipe konulan Yeşil, daha sonra ambulansa nakledilerek Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olaya tanık olan çalışma arkadaşı ve yamaç paraşütü pilotu Tolga Yıldırım, "Arkadaşımız paraşütle kalkışta tandem pilotuna yardımcı olmak isterken, dengesini kaybederek aşağı uçuruma yuvarlandı. Durumu çok şükür iyi" dedi.