ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan’da düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası, son gün uçuşlarının tamamlanmasının ardından sona erdi. 19 ülkeden 150’ye yakın sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde renkli görüntüler yaşandı.

Erzincan Valiliği ve Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon 5 gün sürdü. Şampiyonaya katılan sporcular 800 metre yüksekliğinde ki Çakırman mevkisinde havalandı. Paraşütçüler uçuşlarını 91 kilometrelik uçuş parkuru olan Tercan ilçesi istikametine doğru gerçekleştirdi. 82 pilotun havalandığı son gün uçuşlarında sporcular puan almak için kendilerine verilen 4 ayrı noktaya ulaşmaya çalıştı. Havada renkli görüntüler oluşturan paraşütçüler ortalama 4 saat havada kaldı.

Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası sonunda dereceye giren sporculara Saat Kulesi önünde tören düzenlendi. Halk oyunları gösterileri ile eğlenen sporcular daha sonra kürsüye çıkan arkadaşlarını tebrik etti. Dünya Şampiyonasında dereceye giren sporcular şunlar;
Genel Klasmanda Kız-Erkek Kategorisinde Makedonya’dan İgor Todovski birinci, Japonya’dan Seiko Fuluoka ikinci ve Türkiye’den Semih Sayır üçüncü oldu.
Kadınlar Kategorisinde; Japonya’dan Seiko Fukuova birinci, Çek Cumhuriyetinden Petra Slilova ikinci ve Çek Cumhuriyetinden Renata Kuhnova üçüncü oldu.
Takım Kategorisinde ise Fransa birinci, Çek Cumhuriyeti ikinci ve Makedonya üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren sporculara Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır kupalarını verdi. CİHAN