12 Eylül darbesinin 34. Yıl dönümünde TMMOB İKK ve KESK Şubeleri tarafından gazeteci-yazar Mustafa Yalçıner’in katılımıyla Makina Mühendisleri Odası’nda “Darbeler ve Demokrasi” isimli panel gerçekleştirildi. 
Panelin açılış konuşmasını yapan TMMOB İKK genel sekreteri Mehmet Sarıca, “Denizli’nin aydınlık insanları bu güzel etkinliğimize hoş geldiniz. Mustafa Yalçıner abimiz, gerek gençliğinde gerekse günümüzdeki emek hareketinin en önemli isimlerinden biri olması açısından, bugün bizlerle paylaşacağı bilgiler büyük önem arz etmektedir. Davetimizi kırmayıp, bizlerle birlikte olan Mustafa Yalçıner’e teşekkür ediyorum” dedi.
Mustafa Yalçıner 12 Eylül darbesinin hala ruhunu koruduğunu, AKP eliyle de vesayetin devam ettiğini söyledi. Yalçıner, “Darbeler üzerine kurulu bir sistemin çok çeşitli yönelimleri var. Biz buna kimi zaman evren Rejimi, kimi zaman 28 Şubat, kimi zaman da Erdoğan rejimi adını veriyoruz. İsimler değişse de emekçi sınıfına bakışı değişmiyor. Özgürlükler hep sınırlandırılan ve sermayenin isteği doğrultusunda şekillendiriyor” dedi.
12 Eylül sonrası Türkiye’nin darbeyle yüzleşmesinin işçi sınıfı ve kimlik siyaseti üzerinden gerçekleştiğini söyleyen Yalçıner, “ Emek hareketi, mücadelesini bu iki olgu üzerine şekillendirmelidir. Yeni Türkiye’yi ne AKP zihniyeti ne de geçmiş dönemlerde görev alan hükümetler kurabilir” dedi. 
Panel katılımcıların sorularıyla devam ederken, program sonunda gazeteci-yazar Mustafa Yalçıner ile bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.