Sosyal paylaşım sitesi Twitter da bir vatandaş tarafından yazılan "30 Eylül’de Kuşadası Belediyesi tüm sokak köpeklerini zehirleyecek" mesajının, yankı uyandırmasının ardından Kuşadası Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama yapılarak 'Yalan açıklamalara itibar etmeyin' dendi.

Jale Üntürk ismiyle atılan “30 Eylül’de Kuşadası Belediyesi tüm sokak köpeklerini zehirleyecek “ şeklinde yazılan mesajı Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, gerçek dışı ve yalan haber olarak değerlendirdi.

Özellikle sosyal medyadaki yalan açıklamalara itibar edilmemesini isteyen Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, “Kuşadası Belediyesi hayvan hakları konusunda 2010 yılında HAYTAP tarafından en başarılı belediye seçilmiştir. Hayvan haklarının korunması ve sokak köpeklerinin rehabilitasyonunu bir misyon olarak görüyoruz. Ayrıca, Türkiye’nin en modern köpek rehabilitasyon merkezine sahibiz. Bu konuda 24 saat hizmet veren bir belediyeyiz ve bu konuda hayvan haklarına en saygılı belediyelerin başında gelmekteyiz. Buna rağmen, sosyal medyada belediyemiz hakkında gerçek dışı ve yalan haberler çıkmaktadır. Tüm hemşerilerimden ve hayvan severlerden ricam bu yalanlara itibar etmemeleridir." dedi.