Olay, bugün öğle saatlerinde Aydın’ın Bozdoğan ilçesi Akçay Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Patates alımı için bugün sabah saatlerinde Denizli'den Bozdoğan’a gelen Yaşar Satılmış, köylülerin tarlalarından kazıp getireceği patatesleri beklemeye başladı. Bu sırada yol kenarında aracı arızalanan bir şahsa yardım etmek için kendi aracının başından ayrılan Satılmış, yağmaya başlayan yağmurdan korunmak için yol kenarında bulunan asırlık çınar ağacın altına sığındı. Ağacın altında yağmurun durmasını bekleyen Satılmış, ağaca yıldırım düşmesi sonucu bulunduğu yerden fırlayarak yere düştü. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin kontrolü sonrası şahsın yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Patates çuvallarıyla cesedin üstü örtülürken vatandaşlar ölen şahsın yıllardır Bozdoğan’a gelip patates satın aldığını ve bu yolla geçimini sağladığını belirtti.

VATANDAŞ ASIRLIK KAVAKLARIN KESİLMESİNİ İSTEDİ
Olayın ardından bölgeye gelen vatandaşlar, Satılmış'ın cesedinin yağmur nedeniyle oluşan su birikintilerinden etkilenmemesi için ellerindeki küreklerle önlem aldı. Bölgedeki asırlık ağaçlarının kesilmesini istediklerini ifade eden vatandaşlar, kavak ağacının yıldırımı çekerek ölüme neden olduğuna savundu. Vatandaşlar, "Burada bulunan asırlık kavak ağaçları çok yaşlandı. Bir tanesi rüzgardan devrildi ve diğer ise yanarak çevreye tehdit oluşturdu. Tehdit oluşturan bu ağaçların kesilmesi için talepte bulunduk ama bir sonu alamadık" dedi.
Polis ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 2 çocuk babası Yaşar Satılmış’ın cesedi otopsi için Bozdoğan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.