HABERDENİZLİ.COM

Kış aylarını yağışsız geçiren Denizli’de barajların su seviyeleri oldukça düşmüştü. Bahar ayında da  yağış almayan Denizli, Mayıs ayından itibaren ise yağışlı havaların etkisi altına girdi.  Özellikle son 1 aydır yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Denizli’nin pek çok ilçesinde su baskınları yaşandı. Tarım araziler yaşanan yağışlar nedeniyle büyük zarar görürken şüddetli yağışlar barajları doldurdu. Devlet Su İşleri tarafından yapaılan son ölçümlere göre; Denizli’deki tüm barajlarda artış yaşandı. 

EN FAZLA ARTIŞ CİNDERE BARAJINDA

Barajlardaki en büyük artış Buldan’ın Yenicekent mahallesinde bulunan Cindere Barajında oldu.  Cindere Barajı’ndaki doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 98’e yükseldi. Denizli İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajında ise doluluk oranının yüzde 93’e ulaştı.

Büyük su sıkıntısının yaşandığı Işıklı Gölünde su seviyesi yüzde 65’e yükselirken Adıgüzel Barajının da ise doluluk oranı yüzde 35’te kaldı. 

14 Haziran’da Işıklı gölünde yapılan ölçümlerde su hacmi 151 milyon metreküp olararak ölçülürken bugün yapılan ölçümlerde ise 4 milyon metreküp artışla 155 milyon metreküpe ulaştı. Yine geçtiğimiz hafta Adıgüzel Barajındaki su hacmi ise 379 milyon metreküp olarak ölçülürken bugün yapılan ölçümlerle 3 milyon metreküp  artışla 382 milyon metreküpe ulaştığı tespit edildi.