Türkiye Göç İdaresi’nin açıkladığı rakamlara göre; 2017 yılında Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların sayısında geçtiğimiz yıla göre azalma yaşanırken Suriyeli mülteci sayısı ise her geçen gün artmaya devam ediyor. 

Türkiye’nin güncel  nüfusu 79 milyon 814 bin 871 kişi olarak açıklanmıştı. Ancak bu rakam sadece Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı. Türk nüfusunun dışında Türkiye’de, oturum ve çalışma izni alan yabancı uyruklu vatandaşlar ve çoğunluğunu Suriyeli vatandaşların oluşturduğu mültecilerde yaşıyor.

Türkiye’deki Suriyeli mülteci sayısı her geçen gün artış gösterirken yabancı uyruklu vatandaşların sayısında ise geçtiğimiz yıla göre azalma yaşandı. Türkiye Göç İdaresi verilerine göre şuanda Türkiye’de çalışma veya oturum izni alan 530 bin 606 yabancı uyruklu vatandaş yaşıyor.  Bu rakam geçtiğimiz yıl 650 bin 308’di.  

SURİYELİ SAYISI İSE ARTIYOR 

Geçtiğimiz yıl 2 milyon  715 bin 789 Suriyelinin yaşadığı Türkiye’de bu sene rakam 3 milyona dayandı. Nisan ayı itibariyle Türkiye’de kayıtlı 2 Milyon 969 bin 669 Suriyeli bulunuyor. 

Nisan ayı itibariyle Türkiye'de yaşayan yabancılar

Nisan ayı itibariyle Türkiye'de yaşayan Suriyeli vatandaşlar