Vitaminler insan vücudunun hayati fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi adına önemlidir. İnsan vücudu birçok vitamini kendi bünyesinde üretemez. Dolayısıyla vitaminleri dışarıdan, besin yolu ile almak gerekir. Bazı dönemlerde stresli bir yaşam veya yoğun iş temposu gibi durumlarda vücudumuzda vitamin eksikliği meydana gelebilir. Vitamin eksikliği genellikle kendini halsizlik ve yorgunluk ile belli eder. Siz de sürekli halsiz ve yorgun hissediyorsanız vitamin değerlerinize baktırabilir, vitamin eksikliği meydana gelmesi durumunda Orzax’ın sunduğu vitamin takviyelerinden faydalanabilirsiniz. Vitamin eksikliğini ihtiyacınız olan besin grubunu beslenme programınıza dahil ederek de azaltabilir, doğal ve sağlıklı bir beslenme planı ile vitamin eksikliklerini giderebilirsiniz. Peki, vitamin eksikliğinin temel belirtileri nelerdir?

Uzun Süre Yorgunluk

Uzun süren yorgunluk ve bitkinlik hali vitamin eksikliği belirtisi olabilir. Özellikle hareketli bir dönemde olması gereken çocuklarda ve gençlerde teşhis edilen erken yorulma gibi problemlerde vitamin değerlerine baktırılmalı, vitamin eksikliği durumunda beslenme programına vitamin içerikli besinler eklenmelidir.

Deride Çatlaklar

Bazı vitamin eksiklikleri deri ve cilt problemlerini ortaya çıkabilir. Deride çatlak, egzama gibi sonuçlar doğurabilecek vitaminler vücuttan eksik edilmemeli, gerekli besinler ile takviye edilmelidir. Kuru baklagiller, kırmızı ve beyaz et, balık, havuç, ıspanak gibi besinlerden B6 vitamini alınabilir, vitamin takviyesi doğal beslenme yoluyla gerçekleştirilebilir.

Ciltte Kolayca Oluşan Morluklar

Cildinizde farkında olmadan meydana gelen morluklar C vitamin eksikliği belirtisi olabilir. Vücutta meydana gelen C vitamini eksikliği sonucunda üretilen kolajen miktarı azalır ve doku onarım süreci yavaşlar. C vitamini eksikliğini gidermek adına çeşitli gıda takviyelerine başvurulabilir veya portakal, limon, greyfurt gibi turunçgillerin yanında roka, marul, maydanoz gibi yeşillikler de tüketilebilir.

Cansız Saç ve Tırnaklar

Saç dökülmeleri, kepeklenme, kolay kırılan tırnaklar genellikle biotin yani B7 vitamini eksikliğine işaret eder. B7 vitamini eksikliği görülmesi durumunda beslenme programı değiştirilmeli ve saç ve tırnaklar için bakım uygulanmalıdır.