Evcil hayvanlarımızın bakımında ve korunmasında yeni düzenlemeler ve korunma yöntemleri oluşturulmaktadır. Bu yöntemler geliştirilmekte olan teknoloji ile birleştiğinde iyi ve çok kaliteli sonuçlar vermektedir. Evcil hayvanlar için son koruma yöntemi mikroçip koruma yöntemidir. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Veteriner Hekimler Birliği arasında imzalanan anlaşmaya göre sahip olunan kedi, köpek ve yaban gelinciğinin mikroçip takılması gerekiyor. Resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre 2021 yılı sonuna kadar köpeklerin mikroçip, 2022 yılı sonuna kadar ise kedi ve yaban gelinciğinin mikroçip kullanması gerekiyor. Sizler için mikroçipin ne olduğunu ve özelliklerini açıklayalım.

Mikroçip

Mikroçip, kaybolan ve çalınan hayvanları bulmak için geliştirilmiş elektronik bir sistemdir. Cilt altına yerleştirilen pirinç tanesi büyüklüğünde bir çip okuyucu cihaz taranarak iletişim bilgilerinize ulaşılır. Mikroçip üzerinde pil veya güç kaynağı yoktur. Bir kez yaptırıldıktan sonra yenilenmesine gerek yoktur. Mikroçipin içinde kayıtlı olsan evcil hayvanınıza özel numara ve sizin iletişim bilgileriniz sayesinde evcil hayvanınız kaybolsa bile yeri kolaylıkla tespit edilebilir. Mikroçip uygulama işlemi veteriner hekimler ve veteriner klinikleri tarafından yapılmaktadır.

• Mikroçip, hayvanın kimlik numarası, mikroçip numarası, iletişim bilgilerini içinde barındırır.

• Mikroçip kolay ve nispeten acısız bir işlemdir.

• Evcil hayvanınız kaybolduğunda onu bulmak artık daha kolay olacaktır. Evcil hayvanınız bulunduğu zaman eğer mikroçipi varsa veteriner klinikleri ya da hayvan barınakları mikroçipte kayıtlı olan bilgilerinizden size ulaşım sağlanacaktır.

Mikroçip, intraket, rivanol gibi daha birçok klinik malzemeleri ve aradığınız ürünleri veteriner hekimlere özel olan VeterinerMalzeme.com sitemizden bulabilirsiniz

İntraket

Damar yolunu açmak, kan almak, serum ve benzeri sıvıların damar yolu ile verilmesini sağlamak amacıyla kullanılan branül (iv kanül)'’dür. Açma kapama sistemine sahip olan ürünler yapısal özelliği nedeniyle dokuya ve damara zarar vermez. Veteriner kliniklerinde hayvanların tedavisi yapılırken (serum bağlama ya da kan alma gibi işlemler) kullanılmaktadır. Farklı numaraları ve renkleri sayesinde kolay ayırt edebilirsiniz. Renk kodlu olan branüller (intraket) dünya standartlarına uygun ölçü ve formlara sahiptir.

Rivanol Toz

İlacın etken maddesi olan Ethacridinlactat (Rivanol) ciltte oluşan mikropları öldüren ya da gelişmelerini önleyen antibakteriyel bir ilaçtır. Enfeksiyona yol açmış olan mikropları öldürerek enfeksiyonun önlemesi (antisepsi) için kullanılır. Sarı su olarak da bilinir. Etken maddesine karşı herhangi bir alerjiniz var asla kullanmayın. Veteriner hekimler yara tedavisinde ve cilt enfeksiyonları gibi durumlarda kullanabilirler. Bu ilacı gözlerinize temas ettirmeyin. Temas halinde bol su ile yıkayınız.

Satışlarımız sadece veteriner hekimlerine ve veteriner kliniklerinedir. Medikal alanında her zaman büyümeyi ve kaliteyi benimsemiş olan Seçkim Medikal 15 Mart'da "Hayvan Haklarına Farkındalık" temalı "Diamond of Turkey Awards" da Yılın En İyi Veteriner Medikal Ürünleri markası ödülünü aldıktan sonra basın mensuplarına konuşan Seçkim Medikal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Kuyucu "2000 yılında kurulan Seçkim Medikal; daha sonra grup şirketlerine Tules Medikal ve Ak-yel Medikal şirketlerini ekledikten sonra sosyal sorumluluk ve hayvan sağlığına hizmet etmek amacı ile Veteriner Hekimlere özel bu alan da Türkiye’nin ilk ve en büyük e-ticaret sitesini kurdu. Grup şirketlerimizin içerisine hayvan sağlığını düşünerek, sosyal sorumluluk bilinci ile proje geliştirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün burada hayvan haklarına farkındalık temalı bu ödülü tüm hayvan severler ve çalışma arkadaşlarım adına alıyorum." dedi. Sitemizde olan bazı ürünleri sizin için inceleyelim.