Acıpayamda ve bir öğrenci yurdunda yaşanan hadiselerin sebeplerine bakacak olursak, "Bu tür olaylar ahlak ve maneviyattan yoksun, çarpık bir eğitimin ürünüdür" eğitimcilerimize ve yöneticilerimize sesleniyoruz. Bu gençlerimize yazık etmeyin. Alkol, sigara ve uyuşturucu başlama yaşı hızla alt seviyelere düşmektedir ve ortaokul öğrencilerimizi de tehdit etmektedir. Karma eğitimin olumsuz etkileri ileri dünya diye adlandırılan ülkelerde dahi tartışılırken biz de vazgeçilmez kabul edilmesi anlaşılır değildir.

Hiçbir bilimsel ve ilmi değeri olmayan bu ideolojik dayatmadan vazgeçilmelidir” Son yıllarda artan boşanmalar ile parçalanan aileler, intiharlar ve kalitesiz TV dizilerinin, eğitimin ve gençlerin sorunlarının, içki, sigara ve madde kullanımının artmasına neden oluyor. “Bu konuda tedbirler geciktirilmeden alınmalıdır.
Ahlak ve maneviyat önemsenmeden bu meselelerin çözüme kavuşturulamayacağı unutulmamalıdır. Maalesef kimse önce ahlak ve maneviyat demiyor. ‘Aman oğlum matematik nasıl geçti? Türkçe dersin nasıl?’ gibi sorularla meşgul olunuyor. Oysa bir karnede en önemli not malum dersler değil, davranış notlarıdır. Bu konuda Milli görüş lideri rahmetli Erbakan Hocamız ‘Eğitim Öğretimde asıl mesele çocukların kalbine ne koyduğunuzdur. Siz Matematikçi yetiştirebilirsiniz. Ancak eğer siz ona ahlak ve maneviyat duygusu vermemişseniz, ondan çok iyi bir kasa hırsızı yetişir’ demişti. Bu ülke sahipsiz değildir.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi olarak hep birlikte bu gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Her türlü kötülük ve ifsad gençlerimizi tehdit etmektedir. Bunların nerede duracağı belli değildir. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak Eğitim seviyesindeki ve çalışan bütün gençlerimizi kurumlarımıza davet ediyoruz. Bu gençler bizimdir. Bu ülkenin evlatlarıdır. Anne babalar eğitimciler diyanet mensupları ve sivil kuruluşlar olarak el ele verip bu gençlerimize sahip çıkmalıyız”