HABERDENİZLİ.COM

Bu yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında tüm Türkiyede Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri yapılacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin 81 ilinde bulunan ürün denetçileri vatandaşların can ve mal güvenliği için denetimlerde bulunacak. Denetlenecek ürünler asansörlerden, elektrik-elektroniğe, otomotiv ürünlerinden, basınçlı ekipmanlara, gaz yakan cihazlara kadar bir çok ürünün ilgili teknik düzenlemeye uygun olup olmadığını tespit edilecek. Yapılan denetimler sırasında, güvenlik kriterlerini uymadan üretim yapılan ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan firmalarla mücadele edilecek. Bu mücadele bir yandan vatandaşların sağlığını, can ve mal güvenliğini korumak, bir yandan da adil bir piyasa ortamı yaratmak ve yerli üreticimizi, güvensiz ithal ürünler nedeniyle haksız rekabete karşı koruma amacıdır.

Bu nedenle ürün güvenliği ve PGD faaliyetlerimiz doğrudan cezalandırmayı hedeflemek yerine üreticilerin, ithalatçıların bilinçlendirilerek güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşların yüksek standartlı ürünlerle buluşturulması hedefleniyor.

Cimer Üzerinden Ürün Güvenliği Formu Doldurabilirsiniz

Denizli İl Müdürlüğü olarak, yapılan denetimlerde güvensizlik şüphesi uyandıran ürünler teste tabi tutmuş ve yapılan testlerde güvensiz çıkan ürünleri üreten firmalara idari para cezası uygulanarak insan sağlığı, can ve mal güvenliğini tehdit eden üreticiler caydırıcı para cezası uylanacak. Bu çerçevede, vatandaşların günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir hususta Bakanlığa; CİMER üzerinden, Bakanlığın internet sayfasında yer alan Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Formunu doldurarak, Alo 130 Şikâyet Hattını kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğüne başvurarak ulaşabilirler. Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Türkiye'de Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünler Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden ilan edilmektedir. denildi.