15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan ve Vakıflar Müdürlüğüne devredilen FETÖ yurtları yaklaşık bir senedir kullanılmıyor. Denizli’nin Çivril ilçesi Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan Ahmet Özel öğrenci yurdu da bunlardn birisi. El konulduktan sonra mühürlenen fakat  hiçbir şekilde kullanılmayan yurt binası içindeki eşyalar çalınmaya ve talan edilmeye başlandı.  Yurt içinde bulunan yatak, televizyon halı ve mutfak gereçlerinin çoğunun bir yıldır çalındığı ifade edilirken yurt binasının alkol ve uyuşturucu bağımlılarının  uğrak mekanı hline geldiği belirtiliyor.

Vatandaşlar devlet yurdu olmasını istiyor

12 bin öğrencinin eğitim gördüğü Çivril’de yaklaşık 300 öğrencinin barınabileceği kapasitede bir yurdun boş kalmasının ve eşyalarının talan edilmesinin üzücü olduğunu belirten mahalle sakinleri “Buraya geceleri gelen giden oluyor içinde içki içenler oluyor. Yataklar televizyonlar halı ve diğer malzemeler talan ediliyor. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz” dediler. 
Darbe girişiminden sonra Vakıflar Müdürlüğüne devredilen yurdun Milli Eğitim müdürlüğüne devredilmesi için yazı yazdıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan “bu yurdun Milli Eğitim müdürlüğüne tahsisi için gerekli yazışmaları yaptık ama olumlu sonuç alamadık. Bize devredilmiş olsaydı bu binayı öğrenci yurdu olarak kullanacak ve öğrencilerimizi devlet yurdunda ağırlayacaktık. Binanın şuan bulunduğu durum beni de çok üzüyor” dedi.

Yurt binasına el konulmadan önce yurdun deposunda 20  tona yakın kömür olduğu belirtilirken kapı ve pencereleri kırılan yurttan bir yıldır kömürlerin çalındığını belirten vatandaşlar “kışın geceleri buraya gelenler üçer beşer kömürleri çaldılar. Yurdun deposu kömür doluydu ama şuan da az bir kömür kaldı. Bu malzeme ve kömürler devletin malı. Bunlar ihtiyaç olan yerlere gönderilebilirdi” dediler.