MHP Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip yaptığı açıklamada, ‘‘2015 yılı DESKİ su ücretleri tarifesinin’’ oylamasının yapıldığı 2014 yılı kasım ayındaki büyükşehir belediye meclis toplasında sadece MHP’li meclis üyeleri ‘‘2015 yılı DESKİ su ücretleri tarifesinin kabulüne ilişkin ret oyu kullanmıştır.Katı atık toplama bedeli- atık su bedeli DESKİ su ücretleri tarifesi içinde yer alan bir fiyatlandırma kalemidir. Biz MHP meclis üyeleri olarak, su ücretleri tarifesinde yapılan su zammı ile birlikte diğer fiyatlandırmalara vatandaşımızın menfaatine olmadığını düşündüğümüz için ret oyu vermiştik” dedi.
SÜREÇ BİZİ HAKLI GÖSTERDİ
2015 yılı DESKİ su ücretleri tarifesinin’’ kabulüne ilişkin meclis kararının iptali için Denizli İdare Mahkemesinde 2015/187E. Sayılı dosyası dava açtığını belirten  Av. Yusuf Garip,   hem yazılı ve görsel basında hem de  dava dosyasında  Katı atık toplama bedeli- atık su bedeli adı altında alınan bedelin haksız ve hukuka aykırı olduğunu defalarca vurguladıklarını, yargılamanın halen devam ettiğini ve muhtemelen 1 Kasım seçimlerinden önce davanın karara bağlanma ihtimali olduğunu bulunduğunu kaydetti. Garip,  “Gelinen sürecin MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Katı atık toplama bedeli- atıksu bedeli adı altında  DEKSİ su ücretleri tarifesinin 2014 Kasım ayındaki oylamasında gösterdikleri tutumun doğru olduğunu göstermiştir” dedi
O PARALARI VATANDAŞA İADE EDİN
MHP’li Garip, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası ve 1 Kasım 2015 erken seçimleri öncesi, Katı atık toplama bedeli- atıksu bedeli adı altında alınan bedelin alınmamasına yönelik alınan kararın  doğru olmakla birlikte zamanlamasının manidar olduğu ifade etti. Garip, “Alınan bu karar, bir bakıma bugüne kadar vatandaşlardan haksız ve hukuka aykırı bir şekilde alındığının ilanıdır.Bu karar, belediyenin vatandaşa sunduğu ayrıcalık değil, uzun zamandır vatandaşımızdan hukuk ve hakkaniyete aykırı olarak alınan hakkın ( paranın) teslimidir. Belediyenin bugüne kadar vatandaşlarımızdan atıksu bedeli altında topladığı paraları da iade etmesi gerekir” diye konuştu.
SU FİYATLANDIRMASINDAKİ ADALETSİZLİĞİN DE GİDERİLMESİ GEREKİR.

2015 yılı DESKİ su ücretleri tarifesinde ilçeler, beldeler ve daha önce köy iken mahalleye dönüşen yerlerde su  birim fiyatları arasındaki adaletsizliğin halen devam ettiği, ve bu konuyu da MHP olarak yargıya taşıdıkları söyleyen Garip,  “1 Kasım seçimlerinin ilçelerimiz, mahallelerimiz ve beldelerimiz arasında hakkaniyete aykırı bir şekilde farklı su birim fiyatlandırmasını vatandaşımıza layık gören ve zihniyetten hesap sormak için bir fırsattır” ifadelerini kullandı.