Denizli Büyükşehir Belediyesi, "Denizli Ulaşım Ana Planı" çalışmaları için saha çalışmalarını sürdürüyor. Teknolojik ilerleme ve gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda Denizli Ulaşım Ana Planı çalışmalarını yoğunlaştıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadar kent içi ulaşımını şekillendirecek planı oluşturmak için bir süre önce başlattığı anket çalışmasının ikinci aşamasına geçti. Denizli merkez ve ilçelerinde 9 bin hanede 28 bin kişi ile görüşen ekipler çalışmanın ikinci aşamasında ise sokakta vatandaşlara sorular yöneltmeye başladı. Denizlililerin ulaşım ihtiyaçlarının belirlenmesi, taleplerin alınması ve yeni ulaşım ana planının bu doğrultuda şekillenmesi amacıyla başlatılan çalışmada yer alan görevli personel vatandaşlara yönelttiği soruların cevabını dijital olarak kayıt ederken, anketin bisiklet ve araç sürücüleri, ayrıca otopark kullanan araç sahipleri ile de gerçekleştirileceği ifade edildi.

Sorular doğru ve tarafsız cevaplanmalı

Ocak 2016 sonunda bitirilmesi hedeflenen anket çalışması kapsamında ilçelerde 3.500, merkezde 5.500 hane olmak üzere yaklaşık 9 bin hanede 28 bin kişi ile görüşüldü. Çalışmanın bir an önce tamamlanması için vatandaşların soruları doğru ve tarafsız bir şekilde cevaplaması gerektiği ifade edilirken, sokaktaki 1000 kişinin ardından, 200 bisiklet ve 1000 araç sürücüsü ile de yüz yüze görüşüleceği, ayrıca otopark kullanan 800 araç sahibi ile daha anket gerçekleştirileceği işaret edildi. 

2016'nın projesi Üçgen olacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2030 yılına kadar kent içi ulaşımı şekillendirecek planı oluşturmak için başlatılan anket çalışmasının hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Büyük kentlerin en önemli ihtiyaçlarından birinin ulaşım olduğunu ifade eden Başkan Zolan, ulaşımın rahatlaması için büyük projelere imza atmaya devam edeceklerini ifade etti. 2016'nın en önemli projesinin Üçgen Kavşağı olacağını kaydeden Başkan Zolan, yapılan anket çalışmasının bilimsel bir çalışma olduğunu, Ulaşım Ana Planı'nın şekillenmesinde önemli rol oynayacağını sözlerine ekledi.