Haberdenizli.com


Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi çalışmalarını hızlandıran Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 7 Aralık Cuma günü Denizli’ye gelecek. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, "Partimiz Denizli ekonomisini masaya yatırıyor. İşçisinden çiftçisine, esnafından sanayicisine kadar tüm üreticilerin sorunlarını tartışmak ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla bir 'Üreticiler Kurultayı' düzenliyoruz" dedi. 

Denizli'nin gelişmiş tarım bölgesi olduğu kadar, aynı zamanda önemli bir sanayi kenti olduğunu söyleyen Kasapoğlu, "Ekonomik kriz hem çiftçilerimizi hem de sanayicilerimizi ciddi olarak etkilemiş, bir çok sıkıntılar yaratmıştır. Tarım üreticilerinin en büyük sorunu girdi maliyetlerinin yükselmesi ve ürününü pazarlayabilmektir. Sanayicilerimiz dövizdeki istikrarsızlık, işletme maliyetlerindeki artış, kredi ve finansman sorunlarıyla boğuşmaktadır. İşçilerimiz bırakın yeni haklar elde etmeyi işlerini kaybetmemek için çalışıyor. Bu ekonomik kriz ortamında işçilerle işverenlerin çıkarları örtüşmüştür. Fabrikaların kapanması, üretimin durması sanayiciyi olduğu kadar, işçilerimizin de ekmek teknelerinin yok olmasına neden olmaktadır." dedi.

‘En Doğru Politika Üreticiyi Desteklemektir’

Bugün sihirli sözcüğün üretim olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Tarlaların ekilip biçilmesi, bacaların tütmesi, çarkların dönmesi hem çiftçimizin hem sanayicimizin hem de işçimizin yararınadır. Bugün uygulanması gereken en doğru ekonomik politika üretici sınıfları sonuna kadar desteklemektir. Krizin Denizli ekonomisinde yaptığı tahribatın yol açtığı sorunları ve bunlara alınacak önlemleri tartışmak için 7 Aralık Cuma günü saat 10.00'da Sarmaşık Düğün Salonunda "Denizli Ekonomisi Kriz ve Çözüm" kurultayı düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

7 Aralık Cuma günü gerçekleşecek kurultaya Vatan Partisi Genel Başkan Doğu Perinçek, Çiftçi Bürosu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakır, Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, Sanayici Faruk Alyaz, Tekstilci-Ekonomist Kubilay Gürsoy konuşmacı olarak katılacak.