Belediye, Van’ın Erciş İlçesi’nde yaşanan depremin ardından deprem bölgesine yardımlarını sürdürürken diğer taraftan da Denizli’ye getirilen Vanlı depremzedeler için çeşitli etkinlikler düzenliyor.
   Son olarak Denizli Öğretmen Evi’nde kalan Van’lı depremzedeler, daha önce hayatlarında hiç görmedikleri UNESCO’nun Dünya kültür Mirası arasında yer alan Pamukkale ve Hierapolis antik kenti gezdirildi. Denizli Belediyesi otobüsleri sabah öğretmen evinden depremzedeleri alarak Pamukkale’ye götürdü. Burada her bir depremzedenin Pamukkale’ye girişleri sağlandı. Depremzede öğrenciler, anneler, babalar ve ailenin diğer üyeleri burada müzeyi, antik kenti, travertenleri ve antik havuzu gezdi. Depremzede çocuklar, beyaz inci Pamukkale’de üzerlerini çıkararak traverten havuzlarına girdi. Depremzedeler, Pamukkale’ye hayran kaldı.
   Depremzede Muhammed Karakoç, gün boyu süren gezi için belediyeye teşekkürlerini ifade ederek, ‘Deprem sonrası Denizli’ye geldik. Burada öğretmen evinde kalıyoruz. İlk kez Pamukkale’yi görüyoruz. Çocuklarımız için de değişik ve öğretici bir gezi oldu. Denizli Belediyesi’ne böyle bir organizasyonla bizleri gezdirdiği için teşekkür ederiz.