Vali, belediye başkanları, kurum bölge ve il müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Kaklıklı bir üzüm üreticisinin isyanı damga vurdu.  Aydın-Denizli-Burdur Otoyolu’nun Kaklık’tan 18 bin dekar alana yayılmış  verimli üzüm bağlarının tam ortasından geçtiğini aktaran üzüm üreticisi Ahmet Yarız, güzergahın değişitirilmesini yoksa bölgenin çölleşerek yok olacağını aktardı. Bu nedenle üreticiler olarak hazırladıkları yeni güzergahı gösteren haritayı toplantıda açarak, çözüm istedi. 

Denizli İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında Valilik konferans salonunda yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başta olmak üzere ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, bölge müdürlüreri ve il müdürlerinin katılımıyla Denizli’de yapımı devam eden projeler, yatırımlar ele alındı. Toplantının ayrıca sürpriz bir konuğuda vardı. Kaklık’tan gelen üzüm üreticisi Ahmet Yarız, toplantıya katılarak bölge üzüm üreticisi olarak otoban  isyanlarını dile getirdi. 
BU YOL ÇÖLLEŞTİRİR
Koordinasyon toplantısında Vali Kocatepe’den izin alarak sorunlarını aktaran Yarız, Aydın-Denizli-Burdur Otoyolu’nun Kaklık’tan geçen kısmının kükürtlü suyla büyütülen 18 bin dekar alana yayılmış verimli üzüm bağlarının ortasından geçtiğini vurguladı. Kükürtlü suyun üzüm bağlarında verim ve kaliteyi artırdığını belirten Yarız, otobandan kaynaklı olaraksulak ve verimli arazinin ölmesi, üzüm bağanlarının yok olması anlamına geldiğini ileri sürdü. Kükürtlü suyla üzümleri yetiştirdikleri için Türkiye genelinde ve dünyada üne sahip olduklarını belirten Yarız, üreticinin ürünlerinin ihraç edildiğini vurguladı. Otoyolun verimli bur araziyi yok etmemesi için yetkililerden çözüm beklediklerini belirten Yarız, bu nedenle var olan otobanın geçiş güzergahanın projesine ek olarak yeni bir güzergah oluşturduklarını ve buna göre yolun yapılmasını istediklerini açıkladı. Hazırladıkları yeni güzergahı haritaya işleyerek toplantıya katılanlara gösteren Yarız, Karayolları Bölge Müdürü’ne de bu haritayı toplantıda verdi. Sundakları yeni güzergaha göre bir revizyon yapılarak yolun yapımını istedi. Kaklıkta üzüm üretecilerinin, çiftçilerin en büyük sıkıntısı karabasanı haline gelen bu otoban sıkıntısının çözülmesini istedi. 
Vali Şükrü Kocatepe’de Karayollarının üreticinin gösterdiği alanda yeniden bir inceleme yapmasını istedi.