HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz aylarda yapım ihalesi tamamlanan Denizli Aydın otoyolunda kullanılmak üzere Pamukkale ilçesi Güzelpınar Mahallesinde yapılmak istenen taş ocağı vatandaşların tepkisine neden oldu. Otoyolda kullanılması için Güzelpınar Mahallesinde de taş ocağı yapılmak isteniyor.  Valilik tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verilen ocak nedeni ile kaliteli kekiğinin yetiştiği bölgenin zarar göreceğini savunan vatandaşlar, geçtiğimiz gün bilgilendirme için gelen heyeti mahalleden gönderdi. Faaliyetlerine 15 gün ara veren taş ocağı bugün tekrar çalışmalara başladığını öğrenen vatandaşlar tarlalardan taş ocağının bulunduğu bölgeye akın etti. İş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen vatandaşlar, Vali Ali Fuat Atik’in görüşme talebini kabul etmesiyle sakinleşti.

“ÖNCE TARLADAKİ KEKİKLERİMİZE BAKSINLAR”

Taş ocağının bölgede üretilen kekiklere zarar verdiğini belirten Güzelpınar Muhtar Ergün Gürsoy, “Ben Güzelpınar Mahalle Muhtarı olarak gördüğünüz gibi halime bakın. Bende tarlada çalışıyordum. Bunlar bizlere haber vermeden yangından mal kaçırır gibi orduyu toplayıp gelmişler, sanki İsrail-Filistin savaşı var gibi. Yazıklar olsun, ben büyüklerimden rica ediyorum ve destek bekliyorum. Gitsinler gelsinler ve önce tarladaki keklerimize baksınlar. Ben bunu gelen tüccarlara nasıl satacağım. Arkadaşlar kekiklerimiz şuanda toz. Köy halkından Allah razı olsun. Elimizden geldiği kadar ve ölümüne kadar köylü arkamızda olduğu sürece taş ocağını istemiyoruz. Rızkımızı kimseye vermeyeceğiz” dedi.

Valilik Önünde Eylem Yapan Vatandaşlar Sakinleşti

“BİZİM BİR ŞEYİMİZ YOK, SADECE KEKİĞİMİZ VAR”

Bölge halkının geçim kaynağının kekik olduğunu belirten ve bu taş ocağı nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden bir vatandaş, “Büyüklerimiz gelsinler ve bize yardım etsinler. Bizim bir şeyimiz yok, sadece kekiğimiz var. Biz çapalarımızı yaparak bu halde buraya geldik. Tek kağıdı imzalayanlar bu vatandaşın rızkıyla oynadı, Allah’ta da onun rızkını oynasın. Orman bölge şefi ve vali gelsin buraya” ifadelerini kullandı. Devlet büyüklerinin yardım etmesini istediğini belirten bir diğer vatandaş ise, “Biz tarladan çapalarımızı yapıp da geldik. Yazık günah değil mi, rızamızı almadılar bizim. Biz istemiyoruz gelmesinler ve büyüklerimiz bize yardım etsin. Bizim suyumuz toprağımız yok ve bir tek kekiğimiz var. O da yağmur yağmadı ve kısa kaldı” diye konuştu.