Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile merkeze atanan Denizli Valisi Abdülkadir Demir için Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Ticaret Borsası (DTB), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği veda yemeği düzenledi. Colossae Otel'de düzenlenen yemeğe Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, 3 yıldır kentte görev yapan Vali Demir’e emeklerinden dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

HELALLİK İSTİYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise, Vali Demir’in Denizli’ye hizmet etmek için gecesini gündüzüne kattığını anlatarak şunları söyledi, , “Şunu da net olarak söylüyorum mesai içinde ve dışında çok yoğun beraberliklerimiz oldu. Hep bir araya geldiğimizde Denizli ve insanımızın dertlerini paylaştık. Valimiz Denizli’de birçok işlere imzasını attı. Denizli’de birçok işlerin önünü açtı ve takipçisi oldu. Hem yerelde hem Ankara’da takipçisi oldu. Ankara’da ne mücadele, ne kavgalar verdiğini gören bir kişi olarak söylüyorum. Onun için ben Sayın Valimize çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz haklarını helal etsinler. Bu şehre, bu insanlara haklarınızı helal edin. Çünkü bu şehirde iz bıraktınız, eser bıraktınız ve bu şehir sizi unutmayacaktır” diye konuştu. Başkan Zolan, “Sayın Valim siz görevinizin fazlasıyla hakkınızı verdiniz. Allah sizlerden razı olsun, yolunuz, bahtınız açık olsun diliyorum. Ben Denizliler adına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

HAKKIMIZ HELAL OLSUN

Vali Demir ise, “Ne öğrendikse bu kente öğrendik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlığı, güzelliği, dostluğu, birlikteliği bu kentte öğrendik. Biz bu kente geldiğimizde zaten birlik beraberlik vardı, biz o kotaya girdik. Var olan bu birlikteliği, bu güzelliği sürdürmeye çalıştık. Denizli’nin gönlü geniş. Biz bu kente hizmet etmenin, bu kentin insanıyla birlikte olmanın gerçekten kutsallığına inandık. Hep söyledik. Biz sizleri sevdik elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık ama biliyorduk ki çok daha fazlası yapılabilirdi. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” Denizli’nin önünün açıldığına işaret eden Vali Demir, “Ekonomi Bakanımızın göreve başlamasıyla Denizli’nin Ankara’da güçleri arttı. Önemli olan iş başarmak değil, birlikte başarabilmek ve gönüllere girebilerek başarabilmek. Gidiş ani oldu dendi 3 yıl az bir zaman değil, Denizlililer hakkını helal etsin, bizim çok bir hakkımız olmadığını biliyoruz ama helal olsun diyorum” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ, “ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, Vali Demir ile 3 yıldır Denizli’ye birlikte hizmet etme imkanları olduğunu kaydederek, “Denizli’de beraber Allah’a hamdolsun taş üstüne taş koyduk. Beraber çok başarılı bir çalışma dönemi geçirdik” dedi. Bakan Zeybekci, “Gözü karadır onu biliyoruz, yeter ki yanında destek olanlar olsun. Bugüne kadar kendisine gerek yanında gerek arkasına her türlü desteği verdik. Tabi bu makamlar mevkiler hepsi gelip geçici. Kaim olan kalıcı olan Denizlimiz, milletimiz, ülkemiz, devletimiz. Bu makamların hepsi de millete aittir. Gerek seçilen gerek atanarak gelen makamların hepsi millette aittir. Sevgili Valim diyorum ki Allah senden razı olsun. Denizlimize hizmette başarılıydın. İnşallah bundan sonraki hayatında geçen cumartesi günkü gibi kazalar yaşamadan, sağlıklı, mutlulukla, huzurla, başarılı bir hayatın olsun. Biz sizden razıydık Allah’da sizden razı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Demir’e protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.