YOZGAT (CİHAN)- Yozgat Valisi Necati Şentürk, milletin ülkede huzur ve güven içinde yaşamasını şehit ve gazilere borçlu olduğunu söyledi.
    Yozgat Valiliği tarafından şehit yakınları ve gazilere Galata Çamlık Otelde iftar yemeği verildi. Vali Şentürk, iftar sonrası yaptığı konuşmada şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar yapmaktan ve bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.
Vali Şentürk, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun en yoğun olarak yaşanmasına vesile olduğunu belirterek, "Valilik olarak ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde yaşayan şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikte 4 gündür farklı ilçelerimizde iftar yapıyoruz. Bu mübarek ayda sizleri yormamak için ben ilçelere giderek o bölgedeki ilçe, belde ve köylerimizde yaşayan şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikte iftarda bir araya gelerek orucumuzu açtık. Bugünde siz değerli kardeşlerimizle birlikte iftarımızı yapıyoruz." dedi.
    Ülke coğrafyası üzerinde huzur ve güven içinde yaşayan herkesin bunu aziz şehitler ve kahraman gazilere borçlu olduğunu ifade eden Şentürk, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini korumak uğruna vatan evlatlarımız şehit düştü. Bazı kardeşlerimizde de bu vatan uğruna gazi oldu. Bizler bu kutsal vatan toprakları üzerinde bir ve bütün olarak durabiliyorsak, özgürce yaşayabiliyorsak, bayrağımız inmiyorsa, bu ancak aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesindedir. Bugünler şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere armağanıdır. Bugünlerimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz." diye konuştu.
    Şentürk, konuşmasının ardından şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek sıkıntılarını dinledi. Çocuklarla da sohbet eden Şentürk, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan birer kitap hediye etti ve hatıra fotoğrafı çekindi.
    Programda daha sonra şehit yakını ve gazilere Kur`an-ı Kerim ile birlikte Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verildi. İftar yemeği sonrasında şehit yakını ve gazilere Kur'an-ı Kerim ile birlikte Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verildi.
İftar yemeğine; Vali Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Şefaatli Kaymakamı M. Serdar Bakır, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Yozgat Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Önder İrevül, Yozgat Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Zübeyir Altınok ile birlikte ilçe belde ve köylerden gelen şehit yakını ve gaziler katıldı. CİHAN