ISPARTA (CİHAN)- Isparta Valisi Memduh Oğuz, Türk polisinin Avrupa standartlarının üzerinde bir yapılanma ile herkese örnek olacak şekilde hizmet verdiğini söyledi.

Sanayi Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi amirliğini denetleyen Vali Oğuz, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Başkomiser Yasin Orakoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Polis merkezinde nezarethane dâhil her yeri gezen Oğuz, ilgililere, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Türk polisinin, dünya standartlarının üzerinde hizmet verdiğini belirten Oğuz, “Teşkilatımızın bu birimini görmekten büyük mutluluk duydum. İl emniyet müdürümüzle beraber bu bir denetleme çalışmasıdır. Emniyet müdür yardımcımızla, şube müdürlerimizle, birimimizin değerli amiriyle beraber buraya geldik, gördük ve milletimiz, devletimiz adına memnun olduk.” dedi.
Oğuz, pırıl pırıl bir polis birimini en üst seviyede hizmet verir durumda bulmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Oğuz, Avrupa standartlarının üstünde bir yapılanma ile birlikte polislerin teknik ve mesleki bilgilerinin dünya polislerinin ortalamasının üstünde olduğunu vurguladı.

Memduh Oğuz, “Hizmet anlayışları da böyledir. Ama altyapının da burada gayet güzel temin edilmiş olduğunu memnuniyetle gördüm. Arkadaşlarımızdaki yüksek görev bilinci, sorumluluk hissinin yanında devletimizin müşfik elinin, adaletli elinin bir sanık nezarethanesinde, onun tuvaletinde, duşunda gösterdiği şefkat ve adalet hissi beni gerçekten memnun etti.” diye konuştu.

Devletin, işkence ve insanlık dışı muameleler konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini ifade eden Oğuz, bu konuda taviz verilmeden yapılan çalışmaların örnek teşkil ettiğini anlattı. Sanayi Polis Merkezi'nde de bu örnek çalışmayı gördüğünü ifade eden Oğuz, şunları söyledi: “Bundan dolayı çok memnun oldum. Çünkü bunun sorumluluğunu vali olarak hissediyorum. Ama bu sorumluluğu en güzel bir şekilde yerine getirmiş olmasından dolayı başta emniyet müdürümüz olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Gözlerinizden öpüyorum ve üstün başarılarınızın devamını diliyorum.”



CİHAN