ISPARTA (CİHAN)- Isparta Valisi Memduh Oğuz, Güneydoğu gazisi Ali Savcı ve Şükran Börekçi çiftinin nikâh törenine katıldı.
Merko Düğün Salonu'nda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından kıyılan nikâh töreninin şahitliklerini Vali Memduh Oğuz ve damadın amcası Selahattin Savcı yaptı.
Savcı ve Börekçi aileleri tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın nikâh masasındaki yerlerini alarak nikâh merasimini gerçekleştirdi. Nikâh sonrasında bir konuşma yapan Vali Memduh Oğuz, Türk milletinin dünyevi rütbe olarak en büyük rütbeyi gazilik olarak kabul ettiğini belirtti. Oğuz, “Şehitlik nasıl ebedi hayatta çok yüksek ise, gazilikte yaşayanlar içerisindeki en üst rütbedir. Büyük Atatürk’e hayatı sırasında ‘Gazi’ diye hitap edilir, başka hiçbir ifade kullanılmaz. Yani gazinin rütbesi Cumhurbaşkanlığının da üstünde, mareşalliğinin de üstünde bir rütbedir.” dedi.
“Gazaya katılmış kişiye gazi denir, yaralanması da şart değildir” diyen Oğuz, “Bir gazada bulunmuş olması yeterlidir. Değerli belediye başkanımız çok sağlam bir temel attı. İnşallah o sağlam temel üzerinde bu gaziden, soyadı Savcı gibi sağlıklı vatansever nesiller yetişecektir.” diye konuştu.
Vali Oğuz, her iki tarafın ailesine de 'hayırlı uğurlu olsun' dileklerini ileterek, evlenme cüzdanını geline verdi.

CİHAN