Denizli Valiliğinin her ayın ikinci Salı günü düzenlediği Halk Günü Toplantısı Denizli Valiliği Konferans salonunda gerçekleştirildi. Valiler Kararnamesiyle Denizli’ye atanan Vali Hasan Karahan ilk defa halk günü toplantısına katıldı.  Toplantıya başlamadan önce kurum müdürlerinin bundan sonra toplantıya katılmamasını isteyen Karahan, vatandaşla baş başa görüşerek hasbihal etmek istediğini söyledi. Vatandaş şikayetlerinin gerekli görülmesi halinde kurum müdürlerine bildirileceğini söyleyen Karahan, vatandaşlarında kişisel isteklerini bu toplantıya getirmemelerini istedi. 



“İŞ İSTEMEK İÇİN GELEMEYİN”

Toplantının başında Halk Günü Toplantısı’nın amacı hakkında açıklma yapan Karahan, Devletin vatandaşlara vermesi gereken hizmetlerin tam olarak ulaşıp ulaşmadığını kontrol amaçlı Halk Günü toplantılarının düzenlendiğini söyledi. Vali Karahan, “Denizli’de yüzlerce dairemiz var biz bazen bunların eksikliklerini göremiyoruz. Kişisel istekleri bu toplantıya getirmeyelim. İşle ilgili sorunları İŞKUR’a bildirin. Dolayısıyla tek tek gelip bana ‘benim işe ihtiyacım var bana iş bulun’ derseniz yardımcı olamam. Böyle bir vali yok dünyada. İş arayanlarla işvereni buluşturan kurum İŞKUR’dur. İş arayanlar İŞKUR’a gidecek.  Bana iş diye gelen varsa benim size işe yerleştirecek yetkim yok.”  İfadelerini kullandı. 

“ŞİKAYETİNİZ İLK ÖNCE KURUMLARA YAPIN”

Vatandaşlardan istekleri ve şikayetleri hakkında ilk önce ilgili dairelere gitmesini isteyen Karahan, “Eğer vatandaş kurumlarımıza gidip şikayetini bildirdikten sonra ilgilenilmediyse bize gelin. Bizim daire müdürlerimize de söylediğimiz ‘vatandaşın her işiyle ilgilenin.  Vatandaşın isteği makul çerçevedeyse zaten kurumlarımız onu yerine getiriyor.” Diye konuştu.
Konuşmanın ardından vatandaşların  şikayetlerini dinleyen Karahan, çözüm sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi. Yargıya intikal etmiş şikayetler hakkında valiliğin yapabilecek bir şeyinin olmadığını vurgulayan Karahan, mahkeme sonucunu beklemelerini belirtti. Belediye ve kişilerle yaşadığı sorunları toplantıda dile getiren vatandaşlara yargı yolunun açık olduğunu söyleyen Vali Karahan, “haklı olduğunuzu düşünüyorsanız yargıya başvurun” dedi.   

HES SULAMA SUYUNU KESTİ,  KALE BİBERİ ÜRETİCİLERİ SU İSTİYOR

Kale AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz  Baylavlı ve beraberindeki Demirciler Kalkınma kooperatifi üyeleri, sulama suyu sorunu yaşadıklarını belirtti.  Daha önce böylebir sorunları olmadığını söyleyen Baylavlı, “Yaklaşık 6 yıl önce Akçay mevkine kurulan HES ile ilgili kurulurken köylülerin yapmış olduğu sözleşmeler var.  Fakat kuraklık nedeniyle son yıllarda  köylülere sulama suyu verilmiyor.  Köylülerimiz  ünlü Kale biberi üreticisidir. Köylülerimiz mağdur edilmemesi için sizden DSİ’ye talimat verilerek köylülerimizin sulama ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz.”