Denizli Valisi Hasan Karahan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu coğrafayada bir çok savaş yaşadığımızı anlatan Vali Karahan, “Her savaşta, afette vatanımıza sahip çıktık. 2016 yılının 15 Temmuz'unda Fetullahçı Terör Örgütü alçak darbe girişimiyle bin yıldır Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla can bulan coğrafya parçalamak istemiştir. Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu kahraman topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır.” diye konuştu. 

MİLLETİMİZ DARBECİLERE GEÇİT VERMEYECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

Tük milletinin günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuğunu hatırlatan Karahan, “vatandaşlarımız Cumhuriyetimizin kazanımları olan demokrasi ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdi. Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyarak Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden yaşatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin torunları Denizlili vatandaşlarımıza  bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”  dedi. 

Vali Karahan açıklmasının devamında şunları söyledi; “Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, Aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmektir.” 

“Milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı Türkiye'nin yarınlarına bırakılmış en kutsal ve en anlamlı miraslarından olmuştur. Türk halkı çok daha güzel hedeflere el birliğiyle ulaşacaktır.  Terör saldırıları ülkemizin huzurunu, milletimizin birliğini ve barış içinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir. Türk halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın.”  

“Milletimizin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün birinci yıldönümünde, başta alçak darbe girişimini engelleyen Kahraman Şehitlerimize   Allah’tan rahmet, Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.”