Haberdenizli.com

1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 90’ıncı, bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 37’nci yılını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Vali Hasan Karahan yayınladığı mesajda şunları kaydetti: "Yatırımların en kıymetlisi, gayretlerin en güzeli olan eğitim; aile yuvamızda başlamasının ardından okullarda şekillenerek çocuklarımıza değer katan en önemli unsurdur. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir.
Öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar emek, sabır, fedakârlık isteyen saygın bir meslektir. Herkesin üzerinde emeği olan ve gönlünde müstesna bir yer tutan Öğretmenler, bizleri yetiştirdikleri gibi en değerli varlıklarımız çocuklarımızı, gençlerimizi de yetiştirerek yarınlara hazırlamakta, ülkemizin geleceği yönünden önemli ve sorumluluğu ağır olan bir görevi yerine getirmekteler."


Vali Karahan, "Başöğretmen Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet; henüz millet adını alma kabiliyetini kazanamamıştır.” ifadesiyle öğretmenliğin önemini belirtmiştir. Hz. Ali, öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek ifade etmiştir. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır olan öğretmenlik mesleğinin icra eden bütün öğretmenlerimize çocuklarımızın ve gençlerimizin modern, demokratik hukuk kurallarına, milli değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiği özveri ve emek için teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum"  ifadelerini kullandı.