Engellilerin yaşadıkları sorunlar; yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur.

Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, Anayasamız ve Devletimizin teminatı altındadır. Devletimiz son yıllarda engelli vatandaşlarımızın yaşam standardının iyileştirilmesi yönünde  önemli düzenlemelere gitmiş ve ‘Sosyal Devlet’ olmanın bir gereği olarak sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik gibi alanlarda en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacak düzenlemeler yapmıştır. 
Ancak engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir. Amacımız üretime katılamayan, bazı hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal hayata etkin kalıtımlarını sağlamaktır.

Denizli Valiliği olarak bu anlayış ve sorumluluk duygusuyla konuya hassasiyetle yaklaşıyor; engellilerimizin, kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerden, azami ölçüde istifade etmesine dönük çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda, İlimizde toplam 3.796 engelli vatandaşımıza Evde Bakım Hizmeti verilmekte olup, 10.574 kişiye de Engelli Kimlik Kartı çıkartılmıştır.
Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Başarılı insan, yaşama azmini yitirmeyen ve kendisiyle barışık olan kişidir. Hayatta başarıya ulaşmada hiçbir şeyin engel teşkil etmeyeceği düşüncesiyle engelli vatandaşlarımızı kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle de herkese örnek olmaya davet ediyorum. 
 Dünya Engelliler Günü'nde; bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. dedi.