Vali Abdülkadir Demir, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeksizin, her tür tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen Türk Milleti, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yazılan en büyük destanlardan biri olan, vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen ‘30 Ağustos Zaferi’nin 92. yıldönümünü coşkuyla kutlamaktadır. Bu gurur gününde, aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla tebrik ediyorum.
30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.
Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkân sağlamıştır.
Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakiyle, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.
Bağımsız, güçlü, çağdaş Türk Devleti’ni var eden Cumhuriyet yönetimi, ülkemizin gelecekte de uygar ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin güvencesidir. Milletimizin ortak bilinci, birlik ve beraberliği bu süreçte en büyük gücümüz olacaktır.
Bugün bizler atalarımızın mirasçısı olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir.
30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor ve şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”