Colossae Otel’de düzenlenen geceye, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü Halit Peltek ve yerel gazete, televizyon ve radyoların imtiyaz sahipleri ve ulusal ajansların temsilcileri katıldı.

  Vali Abdülkadir Demir yaptığı konuşmada, Denizli’de ortak akılla hareket edildiğini söyleyerek, “Herkesin ortak noktası ve bütün çabası kentimizi daha iyi nasıl ileriye götürebiliriz düşüncesidir. Köşe yazarlarımız, muhabirlerimiz, gazete ve televizyon sahiplerimiz ilimizi daha yaşanabilir hale getirebilmek için çabalıyor” dedi.

  Demokratik toplumlarda basının olmamasını düşünmenin mümkün olmadığını ifade eden Vali Demir, “Eleştiriler, özellikle kamuda görev yapan kişiler için çok önemli. Sizler çoğu zaman toplumun aynası oluyorsunuz. Biz ne kadar vatandaşlarla iç içe olmaya çalışsak da, sizler çoğu zaman insanların içindesiniz ve sıkıntılar sizlere çok daha kolay ulaşıyor. Biz her sabah görev yerimize geldiğimizde, şehrimizde ne olduğunu sizler aracılığı ile öğrenmiş oluyoruz. Sizlerin görüşleri bizim için çok önemli” dedi.

  Vali Abdülkadir Demir ayrıca, Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürlüğünün kurulması ile yeni bir sürecin başladığını söyleyerek, “Basın İlan Kurumunun kurulması ile bir takım ilave yükümlülükler de geliyor. Denizli ölçek olarak bunu taşıyabilecek çapta bir il. Kuralların işlediği bir sistemle bunu daha ileriye götüreceğiz” dedi.