Denizli Valisi Abdülkadir Demir, büyük paralar harcanarak yaptırılan okul binalarının çok az süreyle kullanıldığını belirterek, halkın yararına daha fazla değerlendirilmesi için açık tutulması gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Bölgesel İstişare Toplantısı, Karahayıt Colessea Otel’de yapıldı. Toplantıya Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Ahmet Vefa Güler, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Atıf Ala, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Nafiz Yılmaz, Vali Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İzmir, Aydın, Manisa, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Muğla Milli Eğitim il ve ilçe müdürleri katıldı.

Eğitimin öğrenci, öğretmen ve program olmak üzere üç ana unsuru olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Tufan, “Eğitimciler olarak uygulamak istediğimiz sistemi öğretmenlerimize anlatmak zorundayız. Öğretmenlerimizin işlerini severek yapmasını sağlamalı, morallerini yüksek tutmalıyız. Bunları yapamazsak, başarıyı yakalamamız hayal olur. Bugün Denizli’de yapılan gibi 11 ilde de bölge toplantıları olacak. Bunların sonuçlarını, Ankara’da bakanlığımız bünyesinde tekrar masaya yatıracağız.” dedi.

Denizli’de eğitim öğretimde hayırseverlerin tam desteğini aldıklarını belirten Vali Demir ise il genelinde tabelasında hayırsever ismi yazmayan okul sayısının az olduğunu ifade etti. Demir, “Okullarımızın neredeyse üçte ikisini hayırseverlerimiz yaptırıyor. Onlarla her zaman övünüyoruz. Hayırseverimiz okulu yaptırmakla kalmıyor, ihtiyaçlarını gidermek için de gece gündüz koşmaya devam ediyor. Eğitim öğretime daha çok okul binası kazandırmak için yoğun çalışacağız. Yüzde 10 bütçesini hazırladığımız tüm okul binalarının ihalelerini yapacağız. Okul binalarından vatandaşlarımızın da yararlanması için çalışmalar yapıyoruz. ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi, bu bakımdan çok önemli. İlimizin sınavlardaki başarı oranını daha yukarılara çekmek için de ‘Başarıyı İzleme ve Geliştirme’ projesi hazırladık. Sonuçlarını hemen almayı beklemiyoruz ancak önümüzdeki yıllarda ilimizin sınavlardaki başarısı daha da artacaktır.” şeklinde konuştu.