Vali Abdülkadir Demir,  merkezin kurulacağı araziyi gezerek incelemelerde bulundu. Akköy ilçesine bağlı Gölemezli beldesinde yapılması planlanan Havacılık Eğitim Merkezi için geri sayım başladı. Vali Abdülkadir Demir, beraberinde THK Havacılık Eğitim Daire Başkanı Mehmet Vedat Seyman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve THK Denizli Şube Başkanı Hüseyin Köseoğlu ile birlikte Gölemezli Beldesinde 190 dekarlık alanı inceledi.

Yapılacak teknik incelemelerin ardından bölgede uygunluk tespit edilirse Havacılık Eğitim Merkezi bu bölgede kurulacak. Merkezin kurulması ile birlikte bu bölgeye 4-8 kişilik küçük uçakların da iniş-kalkış yapabileceği toprak pist alanı yapılacak ve kursiyerler bu merkezde eğitim görecekler. Pistin yapılması ile eğitim yanı sıra, İlimize gelecek olan bürokrat ve işadamları da özel uçaklarla bu pisti kullanabilecekler. Yıllık 3 bin kursiyerin eğitim görmesinin planlandığı Havacılık Eğitim Merkezinde, paraşüt ile atlama, planör eğitimi ve pervaneli uçak pilotluk eğitimi verilebilecek. Merkezin 2012 yılı içerisinde açılması planlanıyor.

İlimiz, Havacılık Eğitim Merkezinin açılması ile birlikte başta yamaç paraşütü ve sivil havacılık olmak üzere hava sporları için merkez konumuna gelecek.