SİİRT (CİHAN)- Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt’te aşırı yağışların meydana getirdiği sel nedeniyle, bozulan bağ ve bahçe yollarında incelemelerde bulundu. Çolak, "Bağ sahiplerimizin bizlere yapmış oldukları yardım taleplerini değerlendirmek amacıyla bugün burada incelemelerde bulunuyorum. Siirt'in göz bebeği bağlara ve bahçelere sahip çıkmak ve korumak hepimizin görevidir." dedi.
Siirtte sel baskınından sonra maddi zarara uğrayan vatandaşlara Tarım İl Müdürlüğü tarafından taş toplama makinesi tahsis edildi. Çiftçi mallarını koruma derneğinin borçları yapılandırıldı.
Siirt valisi Musa Çolak, beraberinde Vali Yardımcısı Yunus Sezer, İl Tarım Müdürü İlhan Özel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, çiftçi mallarını koruma derneği başkanı Mahmut Öz, Siirt Fıstıkçılar derneği başkanı Şuayıp Arslan, bağ sahiplerinin de katıldığı heyet, il merkezinde bulunan bağ ve bahçelerde gezi ve incelemelerde bulunuldu. Siirt Valisi Musa Çolak, inceleme kapsamında ilk olarak aşırı yağışlar nedeniyle tahrip olan bağ yollarında incelemelerde bulundu, burada yaptığı konuşmada, "Bağ sahiplerimizin bizlere yapmış oldukları yardım taleplerini değerlendirmek amacıyla bugün burada incelemelerde bulunuyorum, Siirt’ in Göz bebeği, Bağlara ve bahçelere sahip çıkmak ve korumak hepimizin görevidir. Tarım Bakanlığımız ile İl Özel İdaresi arasında yapılan Protokol ile, 7 kilometrelik bağ yolunu İl Özel idaresi araçlarımızla yeniden kullanılır hale getiriyoruz, yolun tamamen stabilize edilmesi yönünde iş makinelerimiz çalışmalarını hızla sürdürmekteler." dedi.
Daha sonra heyetle birlikte Behçet Akbay adındaki bağ sahibinin bağında incelemelerde bulunan Vali Çolak, "Bu bağ sahibi kardeşimiz, ilimiz için örnek teşkil edecek bir çalışma başlatmıştır, 100 dönümlük araziyi çok iyi bir şekilde değerlendirdiğini, üç bin fıstık fidanını yanı sıra üzüm bağları ve çeşitli meyve ağaçları ile donatarak, örnek bir bahçe oluşturmuştur, kendisini tebrik ediyorum “ dedi. Burada Söz alan Behçet Akbay “ örnek bağımızı çok çalışarak, sahip olduğum kaynaklarımı buraya harcayarak bu seviyeye getirdim. Ancak İl Tarım Müdürlüğümüzün büyük katkıları oldu, kendilerinden her konuda destek aldık, bugünde İl Valisini burada görmek bizlerle beraber olması bizim için çok anlamlı, Sayın Valimize bizlere verdikleri desteklerden dolayı kendisine teşekkür ederim." dedi.
Bağ sahiplerinin sorunlarını dinleyen Vali Musa Çolak’a, Bedrettin Çiçek adlı bağ sahibi, deyr mevkisinde bulunan havuzun tahrip olması ve buradaki insanların su ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla 250 torba çimento yardım talep etmesi üzerine, Vali Musa Çolak bağ sahiplerine 250 torba çimento verdi.
Daha sonra Vali Musa Çolak, Siirt İl merkezinin 3 kilometre güneyinde bulunan 'Deyr Mir Yakup Manastırı'nda incelemelerde bulundu, Manastır hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Çolak, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması gerektiği konusuna vurgu yaparak, beraberindeki heyetle Siirt’te döndü.

CİHAN