Denizli Pamukkale'de dün meydana gelen devrilen ve sürüklenen balonun işletme müdür yardımcısı Nevzat Köse, olayda herhangi bir ihmal söz konusu olmadığını söyledi. 
Olay, dün Pamukkale ilçesinin Güzelpınar Mahallesi yakınlarında meydana gelmişti. İçinde 12 Güney Koreli kadın turistin bulunduğu balon, rüzgarın ani yön değiştirmesiyle birden savruldu. Savrulan balon Güzelpınar Mahallesi yakınlarındaki bir bölgeye devrilerek sürüklendi. Sürüklenen balonda bulunan 12 turist yaralı olarak Özel Sağlık Hastanesi’ne getirildi. Maeng Gabsoon, Lee Jin Young, Park Eunyh, Choung Hoegyoung, Hong Myeongsun, Lee Mıkyung, Lee Youngmin, Jeon Oksu, Lee Kumja, Kim Heesun ve Choı Pil Soung isimli Güney Koreli turistin tedavilerin devam ederken sabah erken saatlerde Denizli Valisi Şükrü Kocatepe yaralıları ziyaret etti. Yaralıların son durumu hakkında bilgi alan Vali Kocatepe, Güney Koreli turistlere çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

KAZA ANİ HAVA DEĞİŞİMİNDEN DOLAYI MEYDANA GELDİ
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Şükrü Kocatepe, "Pamukkale yakınlarında uçuş yapan balona binen 12 Güney Koreli turist kadın hava değişikliğinin ani olması nedeniyle yere biraz sert indiler. Hafif yaralamalar oldu. 2'sinde de kırıklar var. Diğer turistlerde de hafif yaralanmalar var ancak hayati tehlike yok. Hastanede hepsiyle konuştuk. Sağlık durumları iyi. Ameliyat gerektiren hastalar kendi ülkelerinde tedavi olmak istediler. Bugün hepsi uçakla geri dönecek" dedi. Havacılıkta bazen bu tip kazaların olduğunu kaydeden Vali Kocatepe, "Balon uçuşları riskler göz önüne alınıyor. İnşallah bir daha olmaz. Her türlü önlem alınıyor ancak bazen rüzgar ve hava değişimleri bu tip kazaları meydana getiriyor" diye konuştu.

"HERHANGİ BİR İHMAL SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Pamukkale Balon İşletme Müdür Yardımcısı Nevzat Köse ise, "Olay dün öğleden sonraki uçuşta meydana geldi. Sert bir iniş söz konusu oldu. Pilotumuz her türlü önlemi alarak inişi gerçekleştirdi. Misafirimizde hayati bir tehlike yok. Hepsi taburcu olacak. Olayda ani hava değişikliğinden dolayı balon istenmeyen bir bölgeye gitti. Pilotumuz inilebilecek en güzel yere en rahat şekilde inişi yaptı. Ancak tabi sürüklenme oldu. Kesinlikle bir ihmal söz konusu değildir. Turistlere olay her dilde anlatıldı. İniş esnasında emniyet kemerleri bağlıydı. Turistlere iniş pozisyonu alındı. Bu şekilde iniş yapıldı" diye konuştu.
12 Güney Koreli turistin bugün Türkiye’den ayrılacakları ve Güney Kore’ye döneceği kaydedildi.