AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir kişinin tutuklandığı üç kişinin memuriyetine son verildiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’nın artık emin ellerde olduğunu, vakıf harcama ve yardımlarının kontrol altına alındığını belirtti.
Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir ve yardıma muhtaç ailelere nakdi, ayni, sosyal yardımlar ile kömür dağıtımları tüm hızıyla sürüyor. Afyonkarahisar Valisi ve SYDV Başkanı İrfan Balkanlıoğlu, fakir ve muhtaç ailelere yardım yapmanın sosyal devletin bir gereği olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, müracaat eden ve dosyaları incelendikten sonra ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen bütün ailelere yardım ellerini uzattıklarını belirtti. SYDV’nin artık emin ellerde olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, vakıf harcama ve yardımlarının kontrol altına alındığını ve yardıma muhtaç insanların yardımına koşmaya devam ettiğini söyledi. Ramazan ayı münasebetiyle bin 893 aileye 200’er liralık olmak üzere yapılan Ramazan ayı gıda yardımlarının sürdüğünü belirten Balkanlıoğlu, yardımların süreceğini anlattı.
Ramazan ayı nedeniyle bazı mağdur ve yardıma muhtaç aileleri evlerini ziyaret ettiğini ifade eden Balkanlıoğlu, iftar yaptığı ailelere, gıda, aynı, nakdi ve beyaz eşya yardımında da bulunduklarını dile getirdi.
Balkanlıoğlu, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ile birlikte, ailelere kömür yardımda bulunduklarını, sosyal proje üreten muhtaç vatandaşlara da iş kurma imkanı sağlandığını kaydetti.



CİHAN