Vali Altıparmak, FETÖ terör örgütüyle ilgili Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Denizli'de de gözaltına alma ve tutuklamaların hızla devam ettiğini anlattı. Altıparmak, şunları söyledi:

"Özellikle 17-25 Aralık sonrası bu yapının içinde olan örgütün tepe yöneticisi, imamı veya organizatörü, himmet toplayanı gibi hem iş dünyasından hem akademik dünyadan hem de bürokrasiden olanlar bir bir temizlenerek adli makamlara intikal ettiriliyor. Görevlerinden alınmaları için de bakanlıklarına yazıyoruz. Şu anda Pamukkale Üniversitede toplamda 126 kişiye bu manada işlem yapılmış. Bunlardan 65'i akademik personel, 59'u diğer personel, 2 de yönetici var. Bunlardan ifadesi alınıp bırakılanlar var, gözaltına alınanlar var, mahkemeye çıkartılıp tutuklananlar var. İş dünyasından bir kısmı tutuklu bir kısmı gözaltında olanlar var. 1170 kişi şu an açığa alındı. Açığa alındıktan sonra gözaltına alınan 560 kişi. Tutuklanan personel sayısı emniyet mensubu dahil 112. Doğrudan görevden alınanlar 7 kişi. 10 tane firarimiz var. Gözaltında olan işadamları bugün mahkemeye çıkarılacak. İçlerinde tepe yöneticisi olanlar var. Himmeti bizzat idare edenler var. Sadece bunlar değil bunların dışında olanları da biliyoruz. Bunların bir kısmı yurtdışına kaçmış durumda. Bunlarla ilgili işlemler hızla devam ediyor."


Gerçekleştirilen işlemlerin titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Vali Altıparmak, "Burada asıl olan bu organizasyonun içinde olanların yanında masumlar da bu işe karışmasın diye sahte ihbar ve benzeri durumları da dikkate alaraktan Başsavcılığımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte iyi bir koordinasyon içerisinde yürütmeye çalışıyoruz. Şehir olarak, ülke olarak bu olumsuzluklardan biran önce sıyrılıp normale dönmemiz lazım" dedi.