Devlet koruması altında olduğu iddia edilen Hatice Palta (26) evinde çocuğunu emzirirken eski kocası Adem Kalkan (28) tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Katil zanlısı Adem Kalkan ise kaçarak kayıplara karıştı. 
Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 8 yıl önce Adem Kalkan ile Hatice Palta dünya evine girerek Uşak merkeze yerleştiler. Adem Kalkan’ın sık sık işsiz kalıp, evde maddi sorunlar çıkması üzerine şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, Hatice Palta’nın boşanma davası açması ile mahkemelik oldular. Boşanma davası açıldığında Hatice Palta yedi aylık hamileydi. Yaklaşık 1 yıl süren davanın ardından boşama davası sonuçlandı. Bu esnada dünyaya gelen Muhammet bebeğin velayeti anne Hatice Palta’ya verildi. Hatice Palta boşandıktan sonra şuan bir buçuk yaşında olan bebeği Muhammet ile Paçacıoğlu köyünde yaşayan anne ve babasının yanına yerleşti. Boşanmayı kendine yediremeyen Adem Kalkan ise sürekli eski eşini ve ailesi rahatsız ederek tehdit ediyordu. En son geçen sene Mart ayında, tarlada ailesi ile çalışırken eski eşi Adem Kalkan tarafından darp ve tehdit edildikten sonra Hatice Palta hem şikayetçi oldu hem de devlet koruması talebinde bulundu. Yaklaşık bir yıl süren mahkemenin dün sabah bir duruşması daha oldu. Duruşmadan sonra eski eşinin oğulları Muhammet’i almak istediğini tehdit vari cümlelerle dile getirmesinin ardından gerginlik yaşandı. Bunun üzerine dün akşam saat 21.30 sularında Adem Kalkan “çifte” diye tabir edilen av tüfeğini alarak eski eşi Hatice Palta’nın evinin bahçesinde bulunan dut ağacının üzerine çıkıp cama küçük taş atarak Hatice Palta’nın pencereye çıkmasını sağladı. Kucağında bebeğini emziren Hatice Palta’nın cama yaklaştığını gören Adem Kalkan tetiği ateşleyerek kucağında oğlunun olmasını umursamadan eski eşi Hatice Palta’yı başından vurarak öldürdü. 
Olaydan hemen sonra ağaçtan atlayıp suç aleti tüfekle birlikte köyün karanlıklarına kaçan Adem Kalkan ise Jandarma ekiplerinin başlattığı operasyonla halen aranıyor.
AĞABEY ERDOĞAN PALTA İSYAN ETTİ
Kız kardeşinin öldüğü haberini alan acılı ağabey Erdoğan Palta köy meydanında feryat ederek “devlet korumasında olan kardeşim nasıl olur da evinin penceresinde öldürülür” dedi. Ağabey Erdoğan Palta şunları söyledi: “Kız kardeşim boşandıktan sonra defalarca tehdit edildi. Her seferinde Adem Kalkan nezarete bile alınmadan serbest bırakıldı. Kız kardeşimi tarlada darp etti, doktor raporu aldık, dava açtık ama hemen kapatıldı. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e Hatice mektup yazdı ve gelen cevap üzerine dava yeniden açıldı. Bu sürede koruma talebinde de bulunduk ama koruyamadılar kardeşimi” diyerek gözyaşı döktü.
Olay yerinde inceleme yapan savcılık cenazeyi İzmir Adli Tıp Merkezine göndererek otopsi yapılmasını istedi.
Hatice Palta’nın bir buçuk yaşındaki oğlu Muhammet ise dayısının yanına verildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.