Uşak Üçkuyular Köyü yakınlarındaki Kitapçılar Göleti’nde balık ölümleri meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenle gerçekleşen balık ölümlerinin sebebi araştırılırken, gölün kenarında çok miktarda ölü balık telef olmuş balık birikti.
Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Çevre Timi, Üçkuyular Köyü yakınındaki Kitapçılar Göleti'nde kıyıya vuran ölü balıkları toplayıp, imha ettiler. OBAF Başkanı İsmail Atalay, yaptığı açıklamada, gönüllülerden oluşturdukları çevre timiyle, balık ölümleri meydana gelen Üçkuyular köyü yakınındaki Kitapçılar Göleti'nde çevre temizliği yaptıklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, olayın nedeninin tespiti için ölü balık ve su numuneleri aldıklarını kaydeden Atalay, "Sudaki oksijen değeri normale yakın olsa da suyun renginde ciddi değişiklik var. Bölgede hayvancılık yapanlar, hayvanlarını bu göletten su içiriyor. Suda herhangi bir olumsuzluk varsa bölge halkı uyarılmalı. Aksi takdirde hayvan ölümleri yaşanabilir" diye konuştu.
Balık ölümlerinin yaşandığı göle yakın 1-2 gölette de suyun renginde belirgin değişiklikler olduğunu tespit eden OBAF gönüllüleri bu durumu da yetkililere ilettiklerini belirttiler.