Uşak Belediyesi tarafından, Uşak Kapalı Cezaevi girişine ziyaretçi bekleme salonu yaptırıldı. 70 bin lira maliyetle yaklaşık dört ayda bitirilen bina için düzenlenen açılış törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye başkanı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, belediye çalışanları, cezaevi yetkilileri ve tutuklu yakınları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Erdoğan, “Yaklaşık iki yıl önce, buraya ziyarete gelenlerin bekleme konusunda mağdur olduğunu öğrendik. Belediye meclisimizden yetki alarak, kader mahkumlarının mağdur olmaması için bir proje hazırlattık. Savcılığımız ve cezaevi yönetimimizin gözetiminde binayı bitirdik.” dedi.

Başsavcı Bayram ise, “Kendisi büyük ama manevi değeri büyük binayı kazanmış olduğumuz için mutluyuz. Bize bu imkanı sağlayan, Uşak’ın evsahibi belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Genellikle cezaevinde bulunan vatandaşlarımız kader mahkumu tabirini kullanır ama onlar, bir şekilde sistem tarafından cezalarını kesinleştirdiğimiz ve hukuki olarak içeride kalan insanlarımız. Çocukları, eşleri, anne ve babaları, bütün sevdikleri; işte gerçek kader mahkumları onlar. Sıkıntı çeken o insanlara binamız hizmet verecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Erden de, “Aile ve içeride bulunan tutuklu ve hükümlülerimizi Allah kurtarsın. Elbette çocukları, aileleri ve sevdikleriyle özgür ortamda birarada olmak isterler; bizim de dileğimiz bu yönde. Belediyemize bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra Başsavcı Bayram, Vali Erden ve Başkan Erdoğan’a hediye takdim etti. Ardından bekleme salonu açıldı. Burada Erden, Erdoğan ve Bayram, ziyarete gelen tutuklu ve hükümlü yakınlarıyla sohbet etti.