Uşak'ta birkaç gün önce Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Çam Sokak’ta meydana gelen olayla ilgili değerlendirmede bulunan İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, "Olay, bir kazadır. Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı çok üzgünüz. Polise saldırı sonucu istenmeden oluşan ve hedef alınmadan meydana gelen bir olaydır. Bu kazanın oluşmasına biz sebep olmadık." dedi.

Kazanın oluşmasında mahalle sakinlerinin de büyük etkisinin olduğunu ifade eden Demirtaş, "Üzücü bir kaza sonucu bir kişi hayatını kaybetmiştir. O arbede sırasında K.K. yerine bir başkası da ölebilirdi, hattâ Komiser H.G. de ölebilirdi. Bu üzücü olayda, komiserimizin bir hatası olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Zanlı komiser H.G.'nin kardeşi Fatih G. ise basında çıkan haberlerden dolayı mağdur olduklarını belirterek, "Abim, Uşak halkının malını ve canını korumak için gece gündüz çalışmaktaydı. Talihsiz olay sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesinden biz de üzüntü duyuyoruz ama ortada bir linç girişimi var. Yedi sekiz kişi, abimi linç etmeye çalışarak burnunu ve parmağını kırmış, elinden silahını almaya çalışmışlar. Bu kadar kalabalık tarafından darp edilen bir kişi, nasıl olur da birinin kafasına silah dayar?" dedi. Abisi H.G.’nin, kavga esnasında silah ateş almasın diye parmağını tetikle hazne arasına koyduğunu ifade eden Fatih G., "Madem ortada bir hırsızlık yoktu, iddia edilenler doğruysa polisleri gören zanlılar neden kaçıyorlardı? Yakalanan zanlıları, 'Bu mahalleden adam alamazsınız.' diyerek polisin elinden neden aldılar ve kaçmalarına neden müsaade ettiler? Madem suçsuzlardı, haklarını neden hukuki yolla aramadılar da abimi linç etmeye çalıştılar?" diye konuştu.

Bu arada Komiser H.G.'den gasp edilen cep telefonu ve telsizin de iade edilmediği belirtildi.

OLAY

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Çam Sokak'tan gelen ihbarı değerlendiren polis, bir kamyonete çalıntı malları yükleyen hırsızlık zanlılarına suçüstü yaptı. Polis ekibiyle üç zanlı arasında kovalamaca başladı. Komiser H.G.'ye, mahalle sakinlerinden yedi sekiz kişi saldırarak darp etti. Telsizini ve cep telefonunu gasp ettiler. Yaşanan arbedede gruptan birinin almak istediği tabanca ateş alarak, 3–4 metre mesafedeki Kenan Kapısız’ı vurdu. Kapısız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan iki zanlı için arama çalışmaları başlatıldı. Komiser H.G. ve hırsızlık zanlısı E.G. ise gözaltına alınarak tutuklandı.