Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu bir yana Final Okulları ailesi olarak hüzünlü bir 10 Kasım yaşıyoruz. Yüce Atatürk’ü ölümünün 77. yıl dönümünde her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yılda yine sevgi,  saygı ve şükranla anıyoruz. 
Doğan Cüceloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programımız öğrenci öğretmen velilerimizin katılımıyla saat 9’u 5 geçe 2 dakikalık saygı duruşunun ardından söylenen İstiklal Marşı’ yla devam etti. Atam’ ızın resimlerinden oluşan slayt eşliğinde günün anlam ve önemi ile ilgili okulumuz öğretmenlerinin konuşmalarının ardından sosyal etkinlikler kurulu yönetimindeki öğrencilerin okul korosu ile Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi, ardından şiirler okundu. Gençliğe hitabenin okunmasıyla salondaki programımız sona erdi.

Törenimiz Sümer Park’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusu’’ ile devam etti.

’’Atatürk’ü anlamak ve sevmek onu biçimsel olarak değil özde tanımakla olur. Bizler O’nun şu anda dahi bu kadar canlı olmasının ana nedeni olan insancıl yönleri ile tanımalıyız. Ancak her yönü ile insan Atatürk’ü, öğrendiğimiz zaman kendimizi onun yanı başında hissedebilir, O’nun duyduklarını duyabilir, düşündükleri ile düşünebilir ve en önemlisi de O’nun başlattıklarını devam ettirebiliriz’’düşüncesiyle yola çıktığımız anma koşumuza ilgi büyüktü. Dereceye giren ilk üçe ve katılan öğrencilerimize madalyaları verildi.