Kızılcabölüklüler Vakfı Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Yeni yönetimin tanıtımını gerçekleştiren Kızılcabölüklüler Vakfı yeni dönemdeki projelerinide kamuoyu ile paylaştı

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısına Kızılcabölüklüler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkli, Kızılcabölük Mahalle Muhtarı Enver Tepeeri, Kızılcabölükspor 2. Başkanı Ergün Gürel, Kızılcabölük Spor Basın sözcüsü ve Kızılcabölüklüler Vakfı 2. Başkanı Osman Gönlüm ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.    Kızılcabölüklüler Vakfı’nın 1994’te kurulduğunu ifade eden Başkan Osman Erkli; “ Eğitim başta olmak üzere değişik konularda gerekli destekleri sağlamaktadır. Bu güne kadar 2 bine yakın üniversite öğrencisini bu yılda 100 öğrenciye burs desteği sağlamaktadır.  Daha önce belediyemiz tarafından yapılan Kızılcabölük-Denizli yol yürüyüşünün 20. 22 Mayıs’ta Kızılcabölük Tekstil ve Moda Festivali’nin 22.si Temmuz ayı sonlarında (ülkemizdeki terör olayları birlik beraberliğimizi zedeleyecek sıkıntılı durum olmadığı takdirde) yapılacaktır. Bir başka etkinliğimiz de Geleneksel Off Road araba yarışları 10 Temmuz 2016’da yapmayı planlıyoruz. Kızılcabölükspor’un Denizli ve Ülke çapındaki sportif başarısına destek amaçlı gerekli girişimlerimiz olduğu gibi bundan sonrada devam edecek. 

KIZILCABÖLÜK KÜLTÜR EVİ OLUŞTURULACAK
“Bir başka amacımız da Kızılcabölük kültür evinin oluşturulmasını sağlamak. Kızılcabölük kültür evinde bayanlara ve öğrencilere yönelik eğitim kursları söyleşiler ve etkinlikler yapılacak. Özellikle bayanlar arasında dayanışmaya yönelik çay-yemek gibi kaynaşma toplantıları tertiplenecek. Konusunda uzman konuklar ile kadınlarımızın bilgi ve becerileri arttırılacak. Ayrıca Denizli’de oturan Kızılcabölük’lü hemşehrilerimizin bir arada olması sağlanacak. Gelenek, göreneklerimizin arttırılması için yöresel yemek ve tatlıların yapılması sağlanacak. Burada açılacak Kızılcabölüklüler evinde (Lokal) bütün bu saydıklarımız yılın belirli zamanlarında yapılacak. Kaşık Helvası, Lokma pisi, keşkek günleri düzenlenip birlik ve beraberlik sağlanacak. Yılın belirli haftalarında yöresel ürün tekstil ve el dokumaları, yiyecek ve mutfak ürünlerinin tanıtılıp  pazarlandığı gelirinin Kızılcabölüklüler Vakfının eğitim faaliyetlerinde kullandığı kermesler düzenlenecek. Kermese gelenlerin mahallemizi daha yakından tanımaları sağlanacak.”

ESNAF VE SANATKÂRLARIN İL DIŞI FUARLARDA YER ALMASI SAĞLANACAK 
“ Esnaf ve Sanatkarlarımızın İl dışı fuar ve festivallerde yer alması sağlanacak. Kızılcabölüğe özgü ürünlerimizin pazarlanması ve ekonomik girdi sağlanması için gerekli giriş ve müracaatlar sağlanacak. Avrupa Birliği hibelerinden yararlanmak için GEKA- Tavas Kaymakamlığı- Tavas Belediyesi ile devamlı işbirliği içinde bulunulup buradan faydalanma yolları araştırılacak.” 

ÖZAY GÖNLÜM EVİ OLUŞTURULACAK
“Denizlimizi ülke çapında tanıtan Türk Halk Müziği sanatçımız gururumuz Rahmetli Özay Gönlüm’ün daha iyi tanıtılması Ege ve Denizli folkloruna kazandırdıkları anlatılıp Mart ayında adına yakışır şekilde hafta olarak etkinlikler düzenlenilecek.  Gelecek kuşaklara daha iyi anlatılacak. Ayrıca diğer zamanlarda kişisel eşya ve kültür amaçlı aksesuar foto v.b gibi materyaller sergilenecek. Oluşturulacak Özay gönlüm evinde halkın beğenisine sunulacak.”

PAÜ’NÜN BİR VEYA BİRKAÇ BÖLÜM AÇMASI SAĞLANACAK 
“Kızılcabölük’te Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nün bir veya birkaç bölümünün yer aldığı Meslek Yüksek Okulu’nun oluşturulması için gerekli gayret, girişim ve hazırlıklar yapılacak. Kızılcabölük’te Temel ve Ortaöğretimin daha başarılı olması için öğrencilerin eğitim alması sağlanacak. Bu alanda eğitim kurumlari ile işbirliği içinde maddi ve manevi destek sağlanacak.”

“Vakfımıza gelir amaçlı daha öncelerden beri yaptığımız düğün-sünnet-nişan- cenaze gibi olaylarda pano çiçek siparişleri karşılanıp daha düzenli hale getirilecek. Hemşehrilerimiz arasında iletişimin daha çabuk sağlanması için toplu mesaj, WhatsApp ve Sosyal Medya üzerinden haberleşme ve duyuruların anında ulaşması sağlanacak. Belirli zamanlarda dergi çıkartılıp dağıtımı sağlanacak. Geleneksel hale gelen Denizli ve Antalya’da iftar ve Dayanışma yemeğinin devam ettirilmesi sağlanacak.”

Kızılcabölükler Vakfında yeni yönetim şu şekilde: 
Osman Erkli, İkinci Başkan Osman Gönlüm, Genel sekreter Metin Dayıoğlu. Sayman Gülay Ulukoç, Yönetim kurulu üyeleri  Ramazan Yılmazlı, Ali Mete Aktaş, Leman Tayanç, İsmail Gürel, Osman Ulubaşoğlu, Abdullah Gönültaş, Veysel Özden, Bekir Sıtkı Kocayiğit , Volkan Sepin , Hilmi Gökçe , Hasan Çağırıcı, Ahmet İlem, İbrahim Çöllü, Denetim Kurulu Üyeleri: Arif Yağlıca, Melihşah İzmirlioğlu, Fatma Tokur, Ramazan Usta ve Kudret Erdik.