HABERDENİZLİ.COM

Türkiye’nin tüm ücra köşelerinde bile halkın gönlüne taht kuran, türkü deyince ilk akla gelen isimlerden birisi olan ve babası da bir Alanya Yörüğü olan değerli sanatçı Bedia Akartürk Denizli'ye her gelişinde olduğu gibi yine memleketlisi Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’i ziyarette bulunarak; yörüklük,  kültür, Toroslar, türküler, gençlere milli manevi kültürel değerler ve bu değerlerin sevdirilmesi, “Alanya Türküleri ile Alanya Sevdası” üzerine sohbette etti.

Aileleri Alanya’da ikamet eden yaklaşık 250-300 civarındaki öğrencinin Denizli PAÜ’de eğitim-öğretim gördüklerini ve Denizli’ye geldiği ilk günden beri adeta kendi evladı gibi ilgilenen Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'in çabasını öğrenince çok mutlu olduğunu ve öğrencilerle mutlaka bir araya gelmek istediğini belirten Bedia Akartürk'ün isteği üzerine öğrenciler ve Denizlillierin de katılımıyla bir sabah kahvaltısı düzenlendi.

Her zaman olduğu gibi ana konunun Alanya ve Alanya sevgisi, yörüklük, türküler ve türkülerin içerdiği derin manalar, onların farklı hikâyeleri, toplumun acıları, sevgileri, yüreğinin derinliğindeki farklı duyguları, doğayı, hayat sevgisini, insanın kendi öz benliğindeki duyguları ve bu türkülerin önemi ile özellikle Alanya’daki yansımaları üzerine değerlendirmede bulundular.

Akartürk, 60 yılı aşkın sanat hayatında ilk defa bu şekilde bir Emniyet Müdürünün daveti ile istisnai bir enerjiye sahip olan 100’ü aşkın öğrenci ile bir araya geldiğini ve oluşan bu atmosfere hayran kaldığını belirtti.

Emniyet Müdürü Demir’de tüm amaçlarının gençleri dışarıdan gelen negatif etkilerden korumak olduğunu, onları kendi evladı gibi görüp milli ve manevi değerleri anlatarak, Alanyalılık kültürünü benimsetmek ve buradaki birlik ve beraberliğe önemli şahsiyetlerin de katılımı ile diğer illerde bulunan Alanyalı öğrencilere örnek teşkil etmesini sağlamak olduğunu, Denizli’de oluşturulan kardeşlik, sevgi ve saygı bağına diğer illerden gıptayla ve imrenilerek bakıldığını belirtmiştir.

Demir, iki ayrı kuşak olan Türk Halk Müziği duayeni Akartürk ile 18-22 yaşları arasındaki Alanyalı öğrencilerin birleştirilmesinin önemli bir tablo olduğunu, bundan sonra da Alanya ve Alanya dışında kardeşlik, sevgi, saygı, milli ve yerli beraberliğin bu tip buluşmalar ile daha da güçleneceğini dile getirdi.

Öğrencilere “Zahidem” türküsünden bir kuple söyleyen Akartürk bu güzel tablonun kendisini çok duygulandırdığını, hemşerisi olan Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve öğrenciler ile birlikte olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Akartürk, Denizli İl Emniyet Müdürü Demir’i Alanyalı yavrularımıza kol kanat geren bu tutumundan ötürü tebrik etmiş, hatırda yer edinecek bu güzel buluşma bireysel ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.