Lale Mansur ve Gizem Aldemir’in oynadığı "Acı Kaybımız" adlı kara komedi, farklı sosyal sınıflarda yer alan kadınların yaşadığı baskı ve şiddeti konu alıyor. Erkek dünyasında çıkmaza sürüklenen kadının çaresizliği, şüphesiz ki toplumumuzun bir gerçeği. İstanbul Sözleşmesi’nin reddedildiği, kadına şiddetin görmezden gelindiği bu coğrafyada Proje No2, önceki sezon sahnelenmeye başlayan “Bernarda” adlı oyunda olduğu gibi, bu gerçekle yüz yüze gelen, dışlanan, dövülen, öldürülen kadınlarımız için sahnede ses yükseltmeye devam ediyor.
Sosyal ve ekonomik sınıfları birbirinden çok farklı iki kadının, toplumdaki yeri ve hayatlarının benzer noktaları üzerinden gelişen oyun, şaşırtıcı ve komik bir seyir izler. Kadının, hangi statüde olursa olsun, erkek zorbalığına maruz kaldığını vurgulayan bir oyun olan “Acı Kaybımız” adlı bu eğlenceli kara komedi, aynı zamanda kadınların içinde bulunduğu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor. Yunus Emre Gümüş'ün "Cinayet Kadınları" adıyla kaleme aldığı oyun, Mitos Boyut tarafından basıldı.
Denizli'deki kadın platformların da destekleriyle sahnelenecek oyunun konusu şöyle: Sultan, Yeşim’in evine zaman zaman temizliğe gelmektedir. Ancak bir süredir temizliğe çağrılmayan Sultan, 6 ay sonra ilk defa Yeşim’in evine geldiğinde öğrenir ki, Yeşim’in kocası Tolga Bey, uzun süredir ortada yoktur. Kendi kocasından şiddet gördüğü için bu durum, Sultan’a göre iyi bir şey bile sayılabilir.
Sultan, ertesi gün Yeşim’e beklenmedik bir zamanda, temizliğe çağrılmadığı halde tekrar gelir. Anlattığı inanılmaz olaylar ile adım adım karmaşaya sürüklenen bu iki kadın, çözüm için oldukça ilginç bir yola başvururlar.
31 Mart Perşembe akşamı saat 20.30'da Merkezefendi Kültür Merkezi'nde sahnelecek oyunun biletleri Biletix, Biletinial, Analog Plak ve Kahve Evi, Bezm-i Keyf (Adalet), İki Çay ve La Riva Cafe'den temin edilebiliyor. Zeytindalı Yapım ve Via Stage organizasyonuyla gerçekleşecek etkinlik için 0532 263 82 87 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.
Ünlü Oyuncu Lale Mansur Denizli'ye Geliyor