Güney Ege illeri UMKE Kış Tatbikatı yapıldı. Kamp ve tatbikat kapsamında barınma, karda arama-kurtarma ve taşıma teknikleri, hipotermik (donma) hastalara müdahale konularında teorik ve uygulamalı eğitim yapıldı.Profesyonel dağcı Ahmet Turhan öncülüğünde kulübe (igloo) inşa edilerek, barınma, hayatta kalma vb. konularda katılımcı UMKE personellerine bilgi verildi. Daha sonra iplerle köprü hattı kurularak yaralı tahliyesi gerçekleştirildi. UMKE çadırları kurularak barınma ve hayatta kalma konularında temel bilgiler verildi. 

Karda yaya intikal ve arama uygulamaları, ardından helikopter kazası senaryosu üzerinden gece o bölgede mahsur kalmış hipotermiye girmiş helikopter yolcularının kurtarılma tatbikatı yapıldı. Ayrıca Tatbikatta oluşturulan UMKE timlerine kriz merkezi, olay yeri yönetimi, hipotermik hastalara yaklaşım ve arama kurtarmacıların kendi tedbirlerinin alınması konularında eğitim verildi.

Tatbikata katılan İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, yaptığı açıklamada  zorlu ve kötü hava şartlarında gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatın çok verimli olduğunu, özellikle UMKE’ye yeni katılan personellerin zor şartlarda görev yapabilme özelliklerinin geliştirilmesi yönünden fayda sağladığını, bu tür eğitim ve tatbikatların belli periyotlarla devam edeceğini belirtti.