Kömürcüoğlu Mermer tarafından ilki 2010 yılında yapılan Uluslar arası Taş Heykel Kolonisinin 4.sü Büyükşehir Belediyesinin destekleri 4 ülkeden 10 sanatçının katılımıyla 26 Mayıs’ta başlıyor. 1 ayda eserlerini yapacak olan heykeltıraşların heykelleri Denizli’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer A.Ş. tarafından bu yıl ortaklaşa düzenlenecek olan Kömürcüoğlu 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, dünyanın çeşitli ülkelerinden heykel sanatçılarını buluşturacak. 26 Mayıs-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik, Kömürcüoğlu Mermer’de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Nihat Kömürcüoğlu tarafından düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uuslararası Taş Heykel Kolonisine katılım için 37 ülkeden 133 sanatçı 195 proje ile müracaat etti. Başvuru yapan 133 sanatçı arasından 10 asil, 3 yedek olmak üzere 13 sanatçı belirlendi. Koloniye Türkiye’den Ali Dirier, Evrik Kılıç, Tülay Çakmak, İtalya’dan Pasquale Martini, Adriano Ciarla, Gürcistan’dan İrodiGvelesiani, Ukrayna’dan Vlamir Protas, YursMysko ve Japonya’dan Mitsunori Koike, Takao Suzuki, 1 ay boyunca çalışma yapacak.

AMACIMIZ HEYKEL ZENGİNLİĞİMİZİ ARTTIRMAK

İlk iki yıl koloni etkinliğinde sanatçıların serbest çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kömürcüoğlu Mermer’in sahibi Nihat Kömürcüoğlu, bu yıl figüratif eserler yapılacağını söyledi. 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin ile Denizli’nin sanatla buluşacağını dile getiren Kömürcüoğlu, “Şirket olarak doğal kaynağımız olan mermer ile sanatı biraraya getirmek için 2010’dan bu yana çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıla kadar organize ettiğimiz 3 yarışmada heykeltıraşları mektup usulü ile davet ediyorduk. Şimdi ise uluslararası bir yarışma haline getirdik ve rekor düzeyde başvuru aldık. Bizim amacımız sanatla halkı buluşturmak. Bu amaçla geçen yıllarda sanatçılarımız ile heykele ilgi duyan kişileri buluşturmaya çalıştık ama olmadı. Bu yıl bu konu için Denizli Büyükşehir Belediyemizden destek aldık. Biz bu yıl heykele ilgi duyan vatandaşlarımızı sanatçılarımız ile bir araya getirmek için söyleşiler düzenlemeyi hedefliyoruz. Bir diğer amacımız heykel zenginliğimizi arttırmak. En büyük amacımız ise makro düzeyde üniversitemiz için kurulabilecek olan Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde heykeltıraşlık bölümüne katkı sağlamak” dedi.

YAPILAN ESERLER KENTİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE SERGİLENECEK

Denizli’nin bölgesinde 19 antik kenti ile en zengin bir kültür turizm merkezi olduğunu dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, düzenlenen etkinliğin de kentin bu kimliği ile örtüştüğünü ifade etti. Zolan, “Bu etkinliğimizle Denizli heykel sanatı hakkında daha çok bilgi sahibi olacak. Koloni etkinliklerinde yapılan heykelleri zaman içinde oluşturacağımız bir müzede sergilemeyi düşünüyoruz. Ayrıca burada yapılan heykelleri Denizli’nin farklı bölgelerinde sergileyeceğiz” diye konuştu. Gökhan KARAISLI