Denizli Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmaları kapsamında yaklaşık bir buçuk ay önce Pamukkale ilçesinde bulunan Ulus Caddesinde çalışmalarına başladı. Kaldırım ve yolları tamamen yenilenecek caddede, çalışmalar kapsamında ağaçlar sökülünce bazı mahalle sakinleri duruma isyan etti. Yaklaşık bir haftadır kaldırımdaki ve orta refüjde bulunan ağaçların sökülmemesi için eylem yapan bazı mahalle sakinlerine, bugün CHP Denizli İl Başkanlığı’da katıldı. CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve partiler Ulus Caddesinde bir basın açıklaması yaptı. “Caddede bulunan yıllanmış ağaçlardan ne istiyorsunuz” diye seslenen İl Başkanı Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yüklendi. 

CHP olarak yeşil katliamına dur demek ve işin ayarının kaçtığını belirtmek için toplandıklarını ifade eden Sancar, Ulus Caddesi’nde ki ağaçların AK Parti iktidar olmadan önce var olduğunu anlattı.  Sancar, “yerine geri dikeceğiz diye daha önce söktüğünüz palmiyelerin akıbetini  Denizli Çok iyi biliyor. Bu makamlar gelip geçicidir fakat bu memlekete bıraktığınız tahribatın farkında değilsiniz. Size son sözümüz ben yaptım oldu zihniyetiyle yaptığınız yeşil katliamını durdurun." dedi. 

BÜYÜKŞEHİRDEN CEVAP GECİKMEDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi ise CHP eylem yaptığı sırada çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Kaldırımlarda ve orta refüjde bulunan ağaçların trafik akışını engellediğini belirten Belediye yetkilileri yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit eden ağaçlar, sökme ve dikme makinesi kullanılarak zarar verilmeden yeni yerlerine taşındı.” İfadelerini kullandı.

Ağaçlar yeni yerine taşınıyor

Çamlık, Adalet, İncilipınar, Sevindik, Eskihisar, Akvadi gibi Türkiye’nin en büyük yeşil alanlarını Denizli’ye kazandırdıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi, Ulus Caddesi’ndeki ağaçların yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden ağaç nakil araçları ile sökerek yeni yerlerine taşındiğini söyledi. Çalışmalar esnasında tek bir ağaç dahi kesmediklerini belirten Belediye,  “Çalışmalar esnasında ağaçların hasar görmemesi için büyük özen gösterildi. Refüj ve kaldırımlardan alınan muhtelif  ağaçlar yeni yerlerine nakledilerek yeniden toprakla buluşturuldu. Çevreye verdiği önemle Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çalışma ile çevreye ve doğaya karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi.” İfadelerini kullandı.  

Ulus Caddesi Modern ve Yemyeşil Bir Dokuya Kavuşacak 

Hayata geçirdiği tüm projelerde yeşil alanların ve özellikle de ağaçların korunmasına büyük önem verdiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi; ‘Kent planlamalarında tıpkı yapılar gibi ağaçlar da kalıcı elemanlar olarak düşünülür ve yollar planlanırken bitkilendirilmeleri tekrar ele alınır. Biz de Ulus Caddesi’ndeki çalışmamızda bir yandan can güvenliğinin sağlanmasına, diğer yandan da bitkilendirmede doğru tür seçimi ile yeşil şeritlerin organik bütünlüğünün sağlanmasına dikkat ettik. Bunun da en güzel örneklerinden biri son yapılan Denizli-Antalya yoludur” ifadelerini kullandı.